Persberichten

's-Hertogenbosch 09-03-2005

BEROVER AANGEHOUDEN (1)

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend is in een woning in s-Hertogenbosch een 18 jarige man uit Geldermalsen aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 24 december jl. in de Parallelweg in s-Hertogenbosch een 48 jarige automobilist uit Liessel te hebben beroofd van zijn laptop. De 48 jarige man zat in zijn auto toen plotseling de linker achterruit werd ingeslagen. Vervolgens pakte de dader de laptop en ging er vandoor. De inmiddels gewaarschuwde politie hebben DNA-sporen veiliggesteld. Naar aanleiding van deze sporen is de 18 jarige man aangehouden.

BEROVER AANGEHOUDEN (2)

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 26 jarige man aangehouden op verdenking van beroving van een 20 jarige plaatsgenote. Op 18 januari jl. fietste het slachtoffer over Polsbroek toen zij door twee personen van haar fiets geduwd werd en vervolgens geschopt. De daders gingen er met haar tas op een scooter vandoor in de richting van Rompert. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

Rosmalen-
Dinsdagavond zijn in een winkel aan de Molenhoekpassage twee vrouwen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De 28 jarige vrouw uit Rosmalen en de 21 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch hadden voor ruim 38 euro aan etenswaren weggenomen. Beiden zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 33 jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling verschillende blauwe plekken op aan haar gezicht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxtel-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Europalaan een 49 jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN

Vught-
In de nacht van dinsdag op woensdag in de Boslaan een 15 jarige jongen uit Helvoirt aangehouden. Surveillerende agenten zagen twee jongens op een bromfiets. Bij het zien van de politieauto ging de bromfietser ervandoor. De jongen negeerde meerdere stoptekens van de politie. Op de N65 kon de bromfietser worden staandegehouden. Na controle bleek het te gaan om een snorfiets. Het framenummer was onleesbaar gemaakt. Hierop is de jongen aangehouden op verdenking van heling of diefstal.

INBRAAK IN SCHOOL

Uden -
Dinsdagavond is er ingebroken in een school aan de Udenseweg in Uden. De inbrekers hebben kans gezien om zes computers van het merk Dell, inclusief muizen en toetsenborden en een viertal monitoren weg te nemen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
Oss

- Dinsdagavond is bij een snelheidscontrole op de John F. Kennedylaan in zijn woonplaats Oss een 28 jarige automobilist betrapt op een fikse overschrijding van de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De politie stelde vast dat hij met een snelheid van 138 kilometer per uur reed. Het rijbewijs is ingevorderd.

VERKEERSONGEVAL

Oss-
Woensdagochtend is bij een verkeersongeval op de kruising van de Hertogensingel en de Oijenseweg een 35 jarige Ossenaar gewond geraakt. De scooterrijder kreeg op vernoemd kruispunt geen voorrang van een rechtsafslaande 55 jarige automobilist uit Heesch. Het slachtoffer is met rug- en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VERDACHTEN VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN

Vierlingsbeek

- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee 19-jarige jongens uit Sambeek aangehouden die verdacht worden van het stelen van onder meer kratten met frisdrank en een DVD-speler. Surveillerende agenten zagen de twee verdachten met kratten fietsen op de Provincialeweg in Vortum-Mullem. Bij het zien van de agenten probeerden de verdachten er vandoor te gaan. Eén van de verdachten kon direct aangehouden worden, de ander werd later in de nacht aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de kratten afkomstig zijn van een supermarkt in Vierlingsbeek. De DVD-speler is afkomstig van een jongerencentrum in Vierlingsbeek.