Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 9 maart 2005

Bekeuringen bij verkeerscontroles

TILBURG Gistermiddag, tussen halftwee en vier uur, hebben agenten aan de Rueckertbaan in Tilburg een verkeerscontrole gehouden. Vijf automobilisten gingen op de bon omdat zij de autogordel niet om hadden. Twee kregen een bekeuring omdat ze het rijbewijs niet bij zich hadden.

TILBURG Aan de Reeshofdijk hebben agenten gistermiddag tussen vijf en zes uur gecontroleerd op het volgen van de verplichte rijrichting. Dat werd niet door alle weggebruikers gedaan. Er zijn vijftien bekeuringen uitgedeeld.

TILBURG Bij een verlichtingscontrole die agenten gisteravond hebben gehouden aan het Wilhelminapark in Tilburg zijn zeven weggebruikers op de bon geslingerd omdat zij de verlichting niet in orde hadden.

TILBURG Gistermiddag hebben agenten op de kruising van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de Reeshofdijk gecontroleerd op een verbod rechtsaf slaan. Er gingen negentien automobilisten op de bon die dit verbod negeerden.

TILBURG Vanmorgen hebben agenten aan de Besterdring in Tilburg een verkeerscontrole gehouden. Zeven automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een weggebruiker kreeg een bij omdat zijn auto niet verzekerd was. Een automobilist ging op de bon omdat hij geen voorrang verleende aan een voetganger op een voetgangersoversteekplaats. Een snorfietser had een kapot achterlicht en kreeg daarom een bon.

Politie pakt Oisterwijkse jongen op na fietsdiefstal

OISTERWIJK Gisteravond om zes uur hebben agenten aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een fiets bij een rijwielhandelaar in deze plaats. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten en de politie in Oisterwijk stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers gaan met beeld- en geluidsapparatuur aan de haal

TILBURG Een 67-jarige bewoner van de Gildestraat in Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan in verband met een inbraak in zijn woning. De inbraak werd gisteren op klaarlichte dag gepleegd en de dieven zijn er met een DVD-speler, een videorecorder en een stereo-installatie vandoor gegaan. De Tilburger ontdekte de inbraak bij thuiskomst. De politie stelt een nader onderzoek in.

Jongen vernielt ruit van ouderlijke woning

TILBURG Aan de Ringbaan Oost in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart voor vijf een 16-jarige jongen uit Tilburg Hij had na ruzie met zijn moeder een ruit van de ouderlijke woning aan de Dolomietenlaan vernield.

Agenten pakken Tilburgse jongen op na fietsdiefstal

TILBURG Een 16-jarige jongen uit Tilburg is gisteravond rond acht uur aangehouden aan de Dalfsenlaan. Surveillerende agenten zagen de jongen, die in gezelschap was van drie leeftijdgenoten, op de Diepenveenstraat een fiets vooruit duwen. Als de jongeren de agenten zien, gaan zij er vandoor. De agenten weten één van hen te pakken. Dan blijkt dat de fiets die zij lieten vallen, gestolen was bij de bibliotheek aan de Heyhoefpromenade. Na verhoor hebben agenten de jongen thuisgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten betrappen inbreker op heterdaad

TILBURG Surveillerende agenten hebben gisteravond rond tien uur aan het Wilhelminapark in Tilburg een 32-jarige man uit deze stad aangehouden. De agenten troffen de man aan bij een woning. Hij was bezig om via de motorkap van een auto over de poort te klimmen en in te gaan breken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vlam in de pan

TILBURG Aan de Korvelseweg in Tilburg brak gisteravond om vijf voor elf brand uit in de keuken van een woning. Daar was de vlam in de pan geslagen. In deze woning wonen vier alleen staande moeders met vier kinderen. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Personeel van de GGD heeft drie van de bewoners meegenomen naar het St. Elisabethziekenhuis in verband klachten naar aanleiding van rook die men naar binnen had gekregen. Na controle konden de slachtoffers weer nar huis.

Agenten halen dronken automobilist van de weg

TILBURG Vannacht om tien voor drie hebben agenten in de parkeergarage van de Emmapassage in Tilburg een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten waren naar de parkeergarage gegaan omdat oplettende burgers de politie hadden gebeld met de mededeling dat een man zich vreemd gedroeg. In de parkeergarage treffen de agenten de man aan. Hij blijkt onder invloed van alcohol en had met zijn auto gereden. In het politiebureau blies de man bijna 1.35 promille. In verband met het hoge alcoholpromillage heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en er wordt tegen de Tilburgse man proces-verbaal opgemaakt.

Tilburger 34 dagen de cel in

TILBURG De politie heeft vanmorgen aan de Ringbaan West in Tilburg een 21-jarige Tilburger aangehouden. De man bleek gesignaleerd te staan om 34 dagen hechtenis uit te gaan zitten. Hij is ingesloten.

Meer dan de helft gecontroleerde bromfietsen deugt niet

TILBURG Bij een bromfietscontrole die de politie vanmorgen heeft gehouden aan de Tatraweg in Tilburg bleken van de 17 gecontroleerde bromfietsen er maar 7 aan de wettelijke eisen te voldoen. Bij deze bromfietscontrole werden in totaal 17 bekeuringen uitgedeeld voor de volgende feiten:

2 bromfietsers droegen geen helm

8 bromfietsen waren opgevoerd


1 bromfiets voldeed niet aan de verlichtingseisen


1 bromfietser had zowel voor als achter een gladde band


1 bromfietser had aan het framenummer geknoeid


1 bromfietser was niet verzekerd


1 bromfietser reed door rood licht.

Agenten betrappen drugsdealer bij school

TILBURG Op een parkeerplaats bij een school aan de Tatraweg in Tilburg hebben agenten vanmiddag om tien voor halféén een 23-jarige man uit Goirle betrapt bij het dealen van drugs. De Goirlenaar zat met nog drie personen in zijn auto. Bij de Goirlenaar vonden de agenten een zakje met cocaïne en een kleine hoeveelheid wiet. Van de drie inzittenden bleken er twee ook in het bezit te zijn van softdrugs. De Goirlenaar was ook in het bezit van 250 euro. Drugs en geld hebben de agenten in beslag genomen.

Auteur: Carel Bouman