Provincie Overijssel

Werk aan de weg tussen Deventer en Olst eind 2005 afgerond

De provincie Overijssel is deze week begonnen met het rooien van 28 bomen en 1600 m2 lage beplanting langs de provinciale weg N 337 tussen Deventer en Olst voor de aanleg van een nieuw fietspad. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag. Begin april start de daadwerkelijke aanleg van het fietspad. Aansluitend daaraan zal ook de provinciale weg voorzien worden van een nieuwe asfaltlaag. Eind 2005 zijn de werkzaamheden afgerond. De totale kosten van het project bedragen ongeveer EUR 4.000.000.

Fietspad

Het fietspad wordt langs de oostzijde van de provinciale weg N 337 aangelegd en ligt vanaf Deventer tot aan de Wildenbergsweg op 4,50 meter van de rijbaan. Vanaf de Wildenbergsweg tot aan de Jan Schamhartstraat loopt het fietspad onder langs de dijk. Bij zijwegen klimt het fietspad naar boven. Het fietspad wordt 2,75 meter breed.

Asfaltlaag

Naast de aanleg van het fietspad wordt de gehele weg tussen Deventer en Olst voorzien van een nieuwe asfaltlaag en wordt er bermverharding aangelegd. Deze werkzaamheden vinden in de zomervakantie plaats en hiervoor zal de gehele weg tussen Deventer en Olst worden afgesloten. In deze periode zal ook de dijkverlegging bij de Haere en de Randerkolk plaatsvinden om woningen en natuurwaarden te sparen. Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer hinder ondervinden. Op regelmatige tijden zal het verkeer met verkeerslichten worden geregeld. Het verkeer van Deventer naar Zwolle wordt omgeleid via Raalte.

Flora en fauna

Aan het landschap en de flora en fauna is veel aandacht besteed. Tijdens de voorbereiding van het project zijn groeiplaatsen van bijzondere plantensoorten aangetroffen en ook een aantal bijzondere broedvogels en amfibieën. Daar waar bijzondere planten groeien, worden de graszode voor het begin van de werkzaamheden verwijderd en opgeslagen. Nadat het werk gereed is, worden de graszoden op zoveel mogelijk dezelfde locatie weer teruggeplaatst. Indien er sloten worden gedempt waar beschermde dieren leven, dan worden deze dieren gevangen en in een vergelijkbaar leefgebied teruggezet.

Verder wordt op twee locaties, ter compensatie van het verleggen van de dijk, een oude rivierarm van de IJssel verruimd. De bomen en planten die zijn weggehaald voor de aanleg van het fietspad worden in de directe omgeving van het werkgebied gecompenseerd.

Over de vorderingen van het werk geeft de provincie regelmatig een nieuwsbrief uit. Deze nieuwsbrief is te vinden op de provinciale website www.prv-overijssel.nl onder trefwoord N337.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel