Gemeente Vlaardingen


Uitreiking Gouden Stadshart en start Vlaardingse boekenweek 09 maart 2005

Wethouder Paul Scheffer heeft namens de Stichting Stadshart Vlaardingen (SSV) woensdag 9 maart 'Het Gouden Stadshart' uitgereikt aan Jildou Huisman in de stadsbibliotheek aan de Waalstraat. Ze heeft de prijs gekregen voor haar jarenlange inzet en werkzaamheden voor het stadshart van Vlaardingen.



Het is de zesde keer dat SSV de prijs - een wisseltrofee gemaakt door glaskunstenares Winnie Tesmacher - uitreikt. Personen en/of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het stadshart van Vlaardingen komen in aanmerking voor de prijs. Eerder ontvingen Klaas van Vliet, Wout den Breems, Frits Lohmeyer, Jan Madern en Corrie de Jong de trofee.

Boekenweek
De uitreiking van het Gouden Stadshart valt samen met de start van de Nationale Boekenweek - van 9 tot 19 maart - dat dit jaar als thema 'Spiegel van de Lage Landen' heeft. Voor de SSV een mooie gelegenheid om in Vlaardingen een bijzondere actie te beginnen in samenwerking met het Vlaardings Archeologisch Kantoor, de bibliotheek, de plaatselijke boekhandels en het bureau Textmessage. Het Stadshart Letterspel onder de noemer 'Vlaardingen schrijft geschiedenis'.

Stadshart Letterspel
Bij negen winkeliers en ondernemers zijn in het stadshart vitrines geplaatst, waarin archeologische vondsten staan die onderdeel zijn van het Stadshart Letterspel. De spelregels zijn als volgt: in verschillende vitrines liggen letters. Met deze letters kan een woord worden gevormd. Om het juiste woord te vinden, moeten mensen op zoek naar de winkels waar de vitrinekasten staan.