Gemeente Amsterdam

Boekenweek in Amsterdam
4 maart 2005 - Anne Hofstede

Hoewel de Boekenweek 2005 pas woensdag begint, zijn dit weekend al literaire evenementen te beleven in Amsterdam. Vaar bijvoorbeeld mee met schrijfster Monica Metz langs locaties die hun stempel op de Nederlandse literatuur hebben gedrukt. Of bezoek een lezing over Asterix en Obelix in de Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht.

Het thema van de zeventigste Boekenweek is: Spiegel van de Lage Landen
- boeken over onze geschiedenis. Elke dag van de Boekenweek heeft binnen dit thema een ander onderwerp, variërend van biografieën tot de Oranjes. Tussen 9 en 19 maart vinden elke dag signeersessies, lezingen en andere bijeenkomsten plaats op verschillende locaties in de stad.

Klik hier voor een overzicht van de Boekenweek-activiteiten.

Jan Wolkersplein

Jan Wolkers

Zondagochtend 13 maart wordt Jan Wolkers in Carré geïnterviewd door Paul Witteman. 's Middags signeert Wolkers zijn boeken, waaronder het boekenweekgeschenk 2005, in boekhandel Athenaeum op het Spui. In een tent op het plein en in nabij gelegen cafés zijn dan bovendien allerlei activiteiten rondom het werk van Wolkers. Het Spui wordt voor deze gelegenheid voor een paar uur omgedoopt tot Jan Wolkersplein.

Gratis met de trein

Het boekenweekgeschenk `Zomerhitte' krijgt u cadeau tijdens de Boekenweek bij aankoop van tenminste EUR 11,50 aan Nederlandstalige boeken. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk mag u bovendien op op zondag 13 maart in het hele land gratis met de trein reizen. Wie tijdens de Boekenweek een NS-voordeelurenkaart koopt, krijgt EUR 10,- korting.

© Gemeente Amsterdam