Gemeente Weert

8 maart 2005

Woensdag 9 maart a.s.

START SLOOP BEBOUWING SUTJENSSTRAAT IN WIJK KEENT

In de wijk Keent wordt woensdag 9 maart a.s. in de Sutjenssstraat-midden een begin gemaakt met de sloop van enkele panden waardoor ruimte ontstaat voor het realiseren van een nieuwe brede school voor Weert-Zuid en voor woningbouw in dat gebied. De symbolische start van de sloop wordt om 12.30 uur gezamenlijk verricht door René Verheggen, wethouder voor o.a. stadsvernieuwing en Marie-Michèle Stokbroeks, wethouder voor o.a. het revitaliseringsproject Keent.

De bebouwing die nu gesloopt wordt betreft een voormalig autoschadeherstelbedrijf aan de Sutjensstraat nr. 5. Aansluitend wordt de naastliggende vrijstaande woning gesloopt aan de Sutjensstraat nr. 7 (hoek Sutjensstraat-Bloemartsstraat).

Binnen afzienbare tijd wordt er meer gesloopt in de Sutjensstraat. Zodra een in de Sutjenssstraat gelegen garagebedrijf is verplaatst, gaat ook dat gebouw tegen de vlakte. Dat geldt ook voor een borstelfabriek in het zuidelijke deel van de Sutjensstraat. Op deze plek worden koopwoningen (eengezinswoningen en patio- c.q. levensloopbestendige woningen) gebouwd. Verder bestaat het voornemen een nu in de Sutjensstraat-Noord gelegen timmerbedrijf annex houtzagerij te verplaatsen. Als dat gebeurd is en de overige gronden zijn verworven, worden hier koopwoningen (twee-onder-1-kapwoningen en patio- c.q. levensloopbestendige woningen) gerealiseerd.

Door het saneren van milieuhinderlijke bedrijvigheid en het bouwen van een nieuwe school en nieuwe woningen krijgt dit deel van de wijk Keent een aanzienlijke leefbaarheidsimpuls. Die is noodzakelijk, aldus het gemeentebestuur, omdat de leefbaarheid in Keent al jaren onder druk staat.

2005.032 JN


---- --