STAYOKAY HOSTELS

Staatssecretaris Medy van der Laan opent Stayokay Domburg

Stayokay Domburg viert heropening hostel in gerestaureerd Kasteel Westhove
Staatssecretaris Medy van der Laan opent Stayokay Domburg

Domburg, 7 maart 2005. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Medy van der Laan zal woensdag 9 maart a.s. Kasteel Westhove officieel heropenen. Dit kasteel is de pronklocatie van Stayokay. De Nederlandse hostelorganisatie kan trots zijn op haar budgetaccommodatie op deze unieke locatie.

Openingsceremonie in stijl
De opening, woensdagochtend 9 maart, wordt aangekondigd door een heraut op de kantelen van het kasteel en de komst van een ridder te paard. De ridder overhandigt aan de staatssecretaris een symbolische sleutel. Hiermee zal Medy van der Laan Stayokay Domburg officieel voor heropend verklaren.

Stayokay timmert aan de weg
Stayokay werkt aan permanente verbetering van de huisvesting van haar hostels om te blijven voldoen aan de eisen van haar gasten. Deze kwaliteitsverbetering heeft voor alle eigen hostels geresulteerd in ISO certificeringen. Stayokay raakt steeds meer bekend bij de Nederlandse vakantieganger: in 2004 werden bij de hostelorganisatie ruim 850.000 overnachtingen geboekt. Het aantal Nederlandse bezoekers steeg hierin met +/- 5% ten opzichte van 2003.

'Reden van deze stijging is eenvoudig,' volgens Karina Schilte, directeur van Stayokay. 'We spelen in op een combinatie van vakantiewensen. Stayokay Domburg is hier een uitstekend voorbeeld van. Het is gevestigd in een uniek gebouw op een unieke locatie', aldus Schilte. 'Een hostel biedt een betaalbare manier van overnachten. De keuze van locaties is divers, de 30 hostels liggen verspreid over heel Nederland. De faciliteiten zijn zoals bij een hotel maar de sfeer is informeler en ongedwongen. De grootte van de kamers varieert van 2- tot 8-persoons kamers. Ze zijn hierdoor geschikt voor gezinnen en groepen'.

Kasteel Westhove en Stayokay
Schilte: 'Stichting Buitenplaats Westhove heeft de buitenkant prachtig en grondig gerenoveerd. Stayokay nam de binnenkant voor haar rekening. Nu is dit hostel uitermate geschikt voor gezinnen en groepen, die Stayokay steeds vaker als een bestemming voor een korte vakantie ontdekken'. Volgend jaar wordt begonnen met de renovatie van Stayokay Heemskerk: Slot Assumburg, een van de andere bijzondere locaties van de keten.

Subsidies
De Stichting Buitenplaats Westhove heeft in 2004 door middel van de kanjersubsidie van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, een subsidie van het VSB Cultuurfonds en een lening van de gemeente de grondige verbouwing kunnen bekostigen. Hiermee is het volledige herstel en de restauratie van de 13e eeuwse Buitenplaats Westhove gerealiseerd. Het interieur is door Stayokay flink aangepakt om aan de wensen van haar gasten en eisen van de tijd te kunnen voldoen.

Overige informatie (