Gemeente Bergen op Zoom


Bergen op Zoom kiest de heer Han Polman

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft besloten om de heer J.M.M. Polman aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom. Dit is na afloop van de raadsvergadering op 8 maart bekend gemaakt door Dick de Cloe als voorzitter van de Raad en dhr. Maarten van Eekelen als voorzitter van de vertrouwenscomimmissie. De aanbeveling gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De heer Polman is momenteel burgemeester van Noordwijkerhout. Daarvoor heeft hij managementfuncties vervuld bij het ministerie van BinnenlandseZaken en Koninkrijksrelaties en de gemeentelijke overheid. De heer Polman is 42 jaar, is gehuwd en heeft vier kinderen (2 dochers en 2 zoons).

De burgemeesterspost van Bergen op Zoom is vacant sinds 30 september 2004 toen Peter van der Velden werd benoemd in Breda. Op 11 oktober heeft de vertrouwenscommissie de vastgestelde profielschets aangeboden aan de Commissaris van de Koningin mw. J.R.H. Maij-Weggen. 20 Oktober is de vacature opengesteld; de termijn sloot 10 november, waarna achttien kandidaten bleken te hebben gereageerd. Waarnemend burgemeester Dick de Cloe trad aan op 25 oktober. De procedure voorziet in een dubbele voordracht aan de minister, waarbij alleen de naam van de eerste kandidaat opebaar wordt.