Ingezonden persbericht


Actie tegen huurplannen Dekker bij Tweede Kamer

Persbericht

Stop Afbraak Sociale Huisvesting heeft vanavond 8 maart voor de ingang van de Tweede Kamer actie gevoerd tegen de huurplannen van minister Dekker. 50 actievoerders protesteerden door leuzen en spandoeken met leuzen als 'Stop Dekker', 'Dekker is niet lekker'en 'Huren vrij is asociaal' te scanderen en te tonen.

Verschillende sprekers brachten in de speakerscorner hun protest tegen het regeringsbeleid naar voren.Ook werd een lichtend verzetskunstwerk gemaakt. In het debat blijkt dat een meerderheid van de Tweede Kamer zich enthousiast toont over de huurplannen van minister van volkshuisvesting Sybilla Dekker,Hierdoor kunnen de huren van een groot aantal woningen in 2008 worden geliberaliseerd.Voorwaarde is dat tegen die tijd honderd duizend woningen worden gebouwd.

Voor zeshonderdduizend huishoudens dreigen de huren vanaf 2008 te worden overgeleverd aan de wetten van de jungle of wel de vrije markt. De verhuurder kan dan vragen wat hij wil. Deze stijging van de woonlasten voor de mensen is schandalig en volstrekt onaanvaardbaar!

Deze huurverhogingen, de massale verkoop en sloop van goede sociale huurwoningen, leegstand door speculatie en toename van de woningnood zijn de gevolgen van het huisvestingsbeleid van dit kabinet. SASH slaat alarm en beraadt zich op verdere acties.

In de bijlage vindt U een foto van de actie van SASH op 8 maart tijdens het huurdebat.

Perswoordvoerder:

Jan Harinck 020 - 6811773 / 06-40296123

www.sash.nl