1e persbericht van woensdag 9 maart 2005

Eindhoven 09-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft woensdagochtend rond 1.30 uur een man van 49 jaar uit Eindhoven aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man op de Laurierstraat rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, volgden ze de man tot aan de Thijmstraat. Daar stapte hij uit de wagen, waarna de agenten hem controleerden. Hij bleek een alcoholpromillage van ruim 1,50 te hebben, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal tegen de man werd opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Een 70-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagavond rond 20.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de kruising Mirabelweg/Vaartbroek. Door nog onbekende oorzaak verloor ze de macht over het stuur van haar auto en reed tegen een boom. De vrouw is met borstletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Eindhoven: Man met hennep in woning aangehouden

De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een Eindhovenaar van 34 jaar aangehouden in zijn woning in Tongelre. In de woning vond de politie enkele zakken met henneptoppen, hennepplanten en hennepafval. Dat is allemaal in beslag genomen en zal worden vernietigd. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Getuigen mogelijke aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijke aanrijding die woensdagochtend heeft plaatsgevonden op de Leenderweg. Rond 2.45 uur troffen agenten daar een 48-jarige Eindhovenaar op de weg aan. Zijn fiets lag enkele meters verderop. Volgens de man is hij aangereden door een auto, die vervolgens is doorgereden. De man was licht gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Omdat er op dat moment ter plaatse geen getuigen waren, wil de politie in Stratum in contact komen met mensen die toch iets hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Helmond: Bedrijfsauto gestolen

Vanaf de Straakvense Bosdijk is in de nacht van dinsdag op woensdag een bedrijfsauto gestolen. Het gaat om een oranje Mercedes 410 D-XI (VB-VJ-21).