Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 maart 2005

Overval

Vrouw wordt onder bedreiging gedwongen geld af te geven

Borne

Dinsdagavond 8 maart wilde een 20-jarige vrouw uit Borne, werkzaam in een winkel in Hengelo, namens haar werkgever de opbrengst storten bij de bank aan de Nieuwe Markt in Borne. Zij parkeerde haar auto voor de bank en stapte uit. Op dat moment stond een jongeman voor haar, die haar onder bedreiging van een nog onbekend voorwerp dwong het geld af te geven. De dader rende vervolgens samen met een tweede man weg in de richting van het gemeentehuis. De vrouw deed inmiddels aangifte. Het signalement van de twee mannen is als volgt: De man die de vrouw aansprak heeft een getinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang en 18 jaar oud, heeft kort donker haar en een normaal postuur. De man droeg een donker bomberjack. De tweede man heeft eveneens een getinte huidskleur en is ongeveer 18 jaar oud. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. (05-028647)

Aanrijdingen met letsel

Drie gewonden bij verkeersongeval waarbij vier auto's betrokken waren

Borne

Woensdagmorgen 9 maart vond omstreeks 07.00 uur op de Bornerbroeksestraat in Borne een verkeersongeval plaats, waarbij vier auto's betrokken waren. Een 28-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Bornerbroeksestraat komende uit de richting Borne en wilde linksaf de Kuipersdijk inslaan. Een 37-jarige man uit Borne, die in een bestelbus achter de auto van de 28-jarige man reed, zag te laat dat de auto voor hem nagenoeg stilstond en botste achterop de auto. Vervolgens werd zijn bestelbus van achteren aangereden door een auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Borne. Bovengenoemde kop-staart aanrijdingen vonden plaats op de rechter weghelft. Nadat de auto van de 28-jarige man uit Hengelo was aangereden, schoot hij door naar de linker weghelft en kwam hier frontaal in aanrijding met een auto die vanuit de richting Bornerbroek naderde en bestuurd werd door een 40-jarige man uit Borne. Drie van de vier bestuurders, de 28-, 37- en 39-jarige, werden met onder meer nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vier voertuigen werden afgesleept. (05-028753)

Fietser valt

15-jarig meisje valt van haar fiets nadat zij werd ingehaald door een andere fietser; politie is op zoek naar deze fietser

Almelo

Een 15-jarig meisje uit Zenderen fietste dinsdagmorgen 8 februari omstreeks 08.00 uur met twee schoolgenoten op de parallelweg van de Bornsestraat in Almelo. De jongeren fietsten met zijn drieën naast elkaar. Het 15-jarige meisje fietste aan de buitenzijde en merkte op een gegeven moment dat een andere fietser haar met snelle vaart inhaalde. Of de fietser haar raakte, is niet duidelijk. Het meisje kwam echter ten val waardoor haar fiets en kleding beschadigden en zij diverse schaafwonden en een gebroken pink opliep. De fietser draaide zich nog even om en vroeg hoe het met haar ging maar fietste vervolgens door. De politie komt graag met de man in contact en vraagt hem zich te melden. Het signalement van de man is als volgt; licht getinte huidskleur, 35-40 jaar oud, donker kort haar, donkere baard en ongeveer 1.75-1.80 meter lang. (05-017094)

Winkeldief aangehouden

Aangehouden winkeldief blijkt nog meer goederen in zijn tas te hebben die van diefstal afkomstig zijn

Almelo

Een beveiligingsmedewerker hield dinsdagmiddag 8 maart voor een winkel aan de Grotestraat in Almelo een man aan, die even daarvoor uit de winkel twee mp3-spelers had gestolen. De verdachte, een 40-jarige man uit Almelo, werd vervolgens overgedragen aan de politie. Behalve de mp3-spelers bleek de verdachte nog meerdere goederen in zijn bezit te hebben, waaronder koffie en parfum. De 40-jarige man vertelde deze goederen diezelfde middag gestolen te hebben bij een andere winkel aan de Grotestraat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van deze goederen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal opgemaakt. (05-028516)

Verkeerscontrole

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op dinsdag 8 maart hield de politie een algehele verkeerscontrole van 10.00 tot 16.30 uur op meerdere locaties in Enschede. In totaal werden 52 bekeuringen uitgeschreven op de volgende locaties: Burgemeester M. van Veenlaan, Broekheurne Ring, Buurserstraat, Vlierstraat en Zuiderval. De overtredingen waren:
26x niet dragen autogordel
3x vervoeren passagiers zonder beveiliging 2x bromfietser zonder helm
9x negeren rood verkeerslicht 5x technische gebreken motorvoertuig 2x niet tonen legitimatiebewijs 2x bromfiets teveel vermogen 1x geen bromfietscertificaat 1x auto niet verzekerd
1x ongeldig kentekenbewijs

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --