Stichting Wakker Dier

DINNERSITE GAAT DIERVRIENDELIJK

Persbericht - 09 maart 2005

Vanaf vandaag gaat Nederlands meest bezochte restaurants-website www.dinnersite.nl, met zon 10.000 bezoekers per dag, van restaurants vermelden of ze Wakker Dier diervriendelijk restaurant gecertificeerd zijn of niet. Voortaan zal van ieder restaurant dus naast het aantal Michelin-sterren ook het aantal Wakker Dier-sterren vermeld worden. Het onder de aandacht brengen van restaurants die gastvrij zijn voor dierenvrienden, waarmee Wakker Dier in 2002 gestart is, krijgt hiermee een belangrijke nieuwe impuls. Door middel van deze samenwerking met Wakker Dier kan het publiek worden gewezen op deze extra keuzemogelijkheid die momenteel bij een groot deel van restaurantbezoekers waarschijnlijk geen rol speelt, aldus Menno de Vries van dinnersite.nl. Met het tonen van de certificaten verwacht hij niet alleen de bewustwording van het publiek te vergroten maar zullen ook restaurateurs aangespoord worden over het onderwerp na te denken.
In 2002 is Wakker Dier gestart met de diervriendelijke restaurants-campagne. Hiervoor in aanmerking komen restaurants die gecertificeerd biologisch vlees en vegetarische gerechten serveren en uiteraard geen foie gras op de kaart hebben staan. Hoe diervriendelijker het restaurant is, hoe meer sterren het restaurant ontvangt. Wakker Dier brengt deze restaurants steeds actief onder de aandacht door folders uit te delen aan het publiek en door een prominent deel van de website te wijden aan een zoekfunctie voor de diervriendelijke restaurants.

Meer dan honderd restaurants mogen zichzelf inmiddels gecertificeerd diervriendelijk noemen. Om de diervriendelijke consument optimaal te kunnen bedienen, wordt ernaar gestreefd om op zo kort mogelijke termijn minimaal 500 diervriendelijke restaurants te hebben in Nederland. Restaurants die menen voor het certificaat in aanmerking te komen, kunnen zich dan ook melden via info@wakkerdier.nl of 020-4638924.