Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


07 maart 2005


Schade meer dan E 15.000,-


Politie lost oudejaarsvernielingen op


De politie in Epe heeft een reeks vernielingen die op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht in het centrum van Epe werden gepleegd kunnen oplossen.


Met lawinepijlen, vlinderbommen en vuurwerkbommen bestaande uit met kruitgevulde tennisballen, werden meerdere ruiten van het gemeentehuis, een lantaarnpaal, twee telefooncellen, het dak van een slijterij en een aantal verkeersborden vernield. Van een geparkeerde personenauto, die vlak bij de telefooncellen stond, werd door de klap van de explosie een ruit vernield. Een etalageruit van winkel aan de Marktwand werd door een steen verbrijzeld. Door de kracht van de explosies in het gemeentehuis raakte ook een gedeelte van het plafond beschadigd.


De politie kon 9 jonge mannen in de leeftijd tussen 18 en 24 jaar opsporen en zijn als verdachten gehoord. Ze zijn afkomstig uit Epe, Vaassen en Apeldoorn. Drie van hen werden ten behoeve van het onderzoek kort in hechtenis genomen.


Allen hebben hun aandeel bekend. De totale schade is naar schatting meer dan E 15.000,- en zal naar verwachting op de verdachten worden verhaald.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --