Politie Zuid-Holland-Zuid

09/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-03-2005 - Persberichten District I

DREIGEN MET MES (vervolgbericht 8 maart 2005)
HENDRIK-IDO-AMBACHT Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de 15-jarige verdachte niet de bezoekende leraar persoonlijk heeft bedreigd. De jongen uit Zwijndrecht uitte bedreigingen tegen de school omdat hij geschorst is. Agenten hielden de 15-jarige aan op maandag 7 maart 2005. Een leraar bezocht toen de jongen thuis in verband met huiswerk. De 15-jarige toonde tijdens het gesprek een mes maar bedreigde de leraar niet.

DRUGSACTIE
DORDRECHT- Tijdens een drugsactie in de wijk Krispijn hebben politieagenten 13 verdachten aangehouden. Ze hielden de actie op dinsdag 8 maart 2005. Er werden 11 zogenaamde kopers aangehouden in de leeftijd van 18 tot 53 jaar uit Dordrecht en Zwijndrecht. Een 45 jarige man uit Dordrecht werd als dealer aangehouden. Ook zijn woning werd doorzocht. Tijdens de doorzoeking werd een 44 jarige vrouw aangehouden. In de woning troffen agenten 25 bolletjes cocaïne aan. De 45 jarige man is in verzekering gesteld. De overige mannen en de vrouw zijn na verhoor vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

ONGELDIG RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 32 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in en auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 8 maart 2005 omstreeks 14.05 uur in de H.F. Tollensstraat. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERLOPEN RIJBEWIJS
DORDRECHT- Een 41 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in en auto reed terwijl zijn rijbewijs was verlopen. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 8 maart 2005 omstreeks 16.30 uur op de Achterhakkers. De geldigheid van zijn rijbewijs was reeds in 2001 verlopen. Tevens kon hij zich niet legitimeren. Na verhoor is de verdachte met twee bekeuringen heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Op dinsdag 8 maart 2005 is een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin uit Dordrecht. De mishandeling vond plaats in een woning aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht, op 6 maart jl. De man werd aangehouden nadat hij op de Thorbeckeweg in Dordrecht was staande gehouden voor een verkeerscontrole. De man bleek gesignaleerd te staan voor de mishandeling en werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

DORDRECHT- Op dinsdagmiddag 8 maart 2005 omstreeks 14.45 uur is een 17 jarige jongen uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. De jongen bedreigde zijn vader en sloeg een ruitje van de ouderlijke woning aan de groen van Prinstererweg in. Hij is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

DORDRECHT- Op dinsdagavond 8 maart 2005 omstreeks 23.50 uur is een 68 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. De man had kort daarvoor in een woning aan het Melkpootje zijn 26 jarige vrouw bedreigd. Hij dreigde zijn vrouw met een hamer op haar hoofd te slaan. Uiteindelijk deed hij dat niet en bleef het bij een bedreiging. Hij verliet de woning en werd op de Riedijk aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DORDRECHT- Op woensdagochtend 9 maart 2005 is een 38 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht dat hij op 1 maart 2005 zijn 27 vrouw in hun woning in Dordrecht heeft geschopt en geslagen. Zij liep daarbij diverse blauwe plekken en een gekneusde teen op. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagavond 8 maart 2005 omstreeks 21.40 uur is op de Rijksweg A16 een 40 jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een bedrijfsauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

DISCIPLINAIR ONDERZOEK
REGIO- De Politie Zuid-Holland-Zuid is een intern disciplinair onderzoek gestart naar enkele medewerkers. Deze medewerkers worden verdacht van het zonder toestemming en zonder reden, tijdens de surveillancedienst, overschrijden van de regiogrenzen van de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Vooralsnog is vastgesteld dat de grensoverschrijdingen in totaal twee maal plaatsvonden; in december 2004 en in januari 2005. In beide nachten zijn zij naar Amsterdam gereden. De zaak kwam aan het rollen omdat er een snelheidsovertreding is gemaakt in een van deze nachten. Wanneer blijkt dat de medewerkers daadwerkelijk schuldig bevonden worden zullen door de Politie Zuid-Holland-Zuid passende disciplinaire maatregelen worden getroffen zoals altijd wordt gedaan. De Politie Zuid-Holland-Zuid betreurt deze zaak.

Inmiddels zijn als gevolg van dit disciplinaire onderzoek 2 personen buiten functie gesteld, daarover bent u 4 maart j.l. geïnformeerd.