Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


09 maart 2005


Vorden - Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt
Agenten hebben dinsdagavond het rijbewijs van een 21 jarige automobilist uit Baak ingevorderd. De jongeman reed vanaf de Horsterkamp in de richting van Kranenburg met wel zeer hoge snelheid. Agenten hebben een snelheidsmeting uitgevoerd en het bleek dat hij in het 60 km gedeelte 120 km reed. Ter hoogte van de Mosselweg kon hij worden staande gehouden en werd direct het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Politie pakt inbreker op heterdaad


De politie heeft afgelopen nacht (di-woe) een 41 jarige inwoner uit 's-Heerenberg op heterdaad aangehouden bij een bedrijfsinbraak aan de Dokter Bardetplaats. Buurtbewoners hoorden rond 05.00 glasgerinkel en zagen een busje bij het pand staan. De politie werd gewaarschuwd. Agenten zagen in een ruimte licht branden en zagen dat een man goederen buiten een raam zette. De man werd hierop aangehouden en in verband met het onderzoek ingesloten.


Rekken - Bestuurder raakt licht gewond


Een 50 jarige automobilist uit Rekken raakte dinsdagmorgen gewond nadat hij van de weg was geraakt. De man reed rond 07.30 uur over de Huttendijk vanaf Rekken. Door onbekende oorzaak raakte de auto in de slip en kwam de auto via een sloot en een greppel in een weiland terecht. Daar ging de auto op de kop. De bestuurder raakte wonderwel licht gewond aan zijn kin.


Baak - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Dambroek werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te vernielen. Weggenomen werden 2 TFT schermen. De politie is een onderzoek gestart.


Neede - Inbraak in woning


In een woning aan de Hengeler werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Om in de woning te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden onder andere een mobiele telefoon, geld en diverse pasjes. Uit de woning werd ook een tas met persoonlijke papieren weggenomen. Deze werden in de loop van de ochtend in verschillende tuinen in de omgeving teruggevonden. De politie is op zoek naar getuigen, mogelijk dat iemand uit de buurt iets gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Didam - 10 bestuurders bekeurd


Agenten hebben dinsdagmorgen bij een controle op de Oranjestraat 6 bestuurders betrapt voor het negeren van het stopverbod op in de straat en het Oranje-erf. Deze bestuurders kregen een boete. Op de Rozenstraat werd eveneens gecontroleerd. Hier geldt een tijdelijk inrijverbod. De bestuurders betroffen vaders die hun kinderen naar school brachten en daarbij de gesloten verklaring negeerden.


Winterswijk - 4 auto's betrokken bij aanrijding


Op de kruising Kobstederstraat / Jacob Catsstraat vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats, waarbij 4 auto's betrokken waren. Een 74 jarige automobilist uit Winterswijk raakte onwel en gaf hierdoor op de kruising geen voorrang. Hierdoor botsten drie auto's op elkaar. De 74 jarige werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurders, allen afkomstig uit Winterswijk, bleven ongedeerd.


Aalten - Automobilisten raken gewond


Een 27 jarige automobilist uit Aalten en een 34 jarige automobilist uit Zoetermeer raakten dinsdagmiddag gewond na een aanrjiding. De Aaltenaar reed rond 17.00 uur over de Halteweg. Hij gaf geen voorrang aan de bestuurder uit Zoetermeer die over de Varsseveldsestraatweg reed. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beiden gewond raakten. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Didam - Ingesloten voor onderzoek


Agenten hebben dinsdagavond een 24 jarige inwoner uit Didam aangehouden. Een getuige zag dat de man op de Willibrordusweg aan een camper aan het morrelen was. Hierop rende de verdachte weg, maar de getuige wist met behulp van een passant de man staande te houden en te politie te waarschuwen. De 24 jarige werd voor onderzoek ingesloten.


Winterswijk - Te hard / onder invloed


Agenten maakten afgelopen nacht (di-woe) proces verbaal op tegen een 49 jarige automobilist uit Voorst. Rond 00.40 uur zagen de agenten de man met hoge snelheid over de Groenloseweg rijden en inhalen over een doorgetrokken streep. Hij werd in Groenlo staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. In verband met recidive werd proces verbaal opgemaakt.


Winterswijk - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Kottenseweg werd in de nacht dinsdag op woensdag ingebroken. Er werd een onbekende hoeveelheid sigaretten en tabak weggenomen. Men wist binnen te komen door het dak te vernielen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --