Aladdin's eSafe identificeert en blokkeert nieuwe MSN Messenger virussen

IJsselstein, 9 maart 2005 - Aladdin's proactieve content security oplossing eSafe, heeft twee MSN Messenger virussen proactief geïdentificeerd en succesvol geblokkeerd. Het betreft de Win32.Serflog.a en Win32.Kelvir.a en Win32.Kelvir.b virussen.

Win32.Serflog.a verspreidt zich door zichzelf te kopiëren naar andere mappen die vaak gedeeld worden door verschillende medewerkers. Gebruikers van MSN Messenger ontvangen het bericht: '????omg click this!', gevolgd door de URL waarvan de worm wordt gedownload. Win32.Serflog.a laat verschillende verborgen bestanden achter, verspreidt deze via MSN Messenger en probeert vaak verschillende beveiligingsprocessen te stoppen terwijl het ook tracht om de toegang tot gerelateerde websites te blokkeren.

Win32.Kelvir.a verspreidt zich middels een URL die een geïnfecteerd bestand bevat. Als gebruikers de link aanklikken wordt hun computer geïnfecteerd door de worm. Zij ontvangen het bericht: 'omg this is funny!', gevolgd door de URL die de worm bevat. Als de worm wordt geactiveerd probeert deze kopieën van zichzelf op het geïnfecteerde systeem achter te laten. Ook wordt het iedere keer als er een andere gebruiker inlogt, actief. Verder kan de worm zichzelf doorsturen naar alle contactpersonen van de gebruiker.

"Doordat de bedreigingen toenemen en steeds geraffineerder worden, bieden antivirus oplossingen die afhankelijk zijn van virushandtekeningen, niet langer een adequate bescherming", aldus Jan Leeflang, Channel Account Manager bij Aladdin. "Gebruikers van eSafe zijn, doordat er niet eerst een update van virushandtekeningen hoeft te worden uitgevoerd, altijd direct beschermd tegen deze en toekomstige bedreigingen."

Meer informatie over de Win32.Serflog.a, Win32.Kelvir.a, Win32.Kelvir.b of eSafe, is te vinden op www.aladdin.com.

Over eSafe
eSafe levert proactieve content beveiliging waarmee bedreigingen geëlimineerd worden, de productiviteit van medewerkers verhoogd wordt, terwijl de belasting op het netwerk wordt verminderd. eSafe bevat de Proactive Security Engine (PSE). Door meerdere technologieën te gebruiken blokkeert eSafe zelfs de nieuwste kwaadaardige code. In hedendaagse netwerken zijn prestatie en snelheid essentieel voor content security oplossingen. eSafe's NitroInspection geeft een snelle oplossing die de belangrijkste technologieën in stand houdt bij de toegang. Aladdin's eSafe productserie omvat eSafe Gateway, eSafe Mail en eSafe Appliance.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.Aladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.