Ingezonden persbericht


Boek over financiën van de startende ondernemer verschenen

Vaak wordt te veel nadruk gelegd op risicokapitaal en beursintroducties. Echter, minder dan een procent van de startende ondernemingen hoeft deze financieringsmethoden te overwegen. Financieel ondernemingsmanagement gaat niet alleen om het verkrijgen van financiering en het opmaken van de winst- en verliesrekening. Financieel management voor de ondernemer zou eigenlijk een integraal onderdeel moeten zijn van het basismanagement van elke startende onderneming.

Financieel ondernemingsmanagement, een praktische benadering is geschreven vanuit een geïntegreerd, veelomvattend perspectief.

Het boek is opgebouwd overeenkomstig de levenscyclus van een startende onderneming. De onderwerpen worden gepresenteerd in de volgorde waarin een ondernemer ze doorgaans tegenkomt. Elk hoofdstuk is geschreven met het doel de toepassing van de inhoud in 'echte' bedrijven te vergemakkelijken. In de gehele tekst worden veel voorbeelden gegeven en bij het boek hoort ook een zelf-evaluatie om aspirant-ondernemers te helpen bij het integreren van hun eigen, persoonlijke ambities in hun financiële plannen en bedrijfsplannen.

De auteurs

Jeffrey R. Cornwall is als docent werkzaam aan Belmont University, David O. Vang en Jean M. Hartman zijn beiden verbonden aan de University of St. Thomas. De Nederlandse bewerking is verricht door Wim Schüller van de Haagse Hogeschool.

Boekinformatie

Titel : Financieel ondernemingsmanagement, een toegepaste benadering

Auteurs : Jeffrey Cornwall, David Vang, Jean M. Hartman & Wim Schüller

ISBN : 90-430-0965-2

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Prentice Hall

Pagina's : 298

Prijs : ¬ 34,95

Voor meer informatie en het aanvragen van een recensie exemplaar, neem contact op met ondertekende.

Met vriendelijke groet,

Carin Nordberg

Sales & Marketing Support Higher Education

Pearson Education Benelux BV

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Netherlands

T. +31 20 575 58 00

F. +31 20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit us at www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk