Politie Zaanstreek-waterland


14:15 08-MRT-05
LANDSMEER, MEERVALWEG

Bekeuring voor venten

De politie heeft een 52-jarige vrouw uit Amsterdam bekeurd voor het venten zonder vergunning. De politie werd gewaarschuwd door een buurtbewoner. In de Meerval straat troffen de agenten de vrouw aan. Zij bleek voor een bedrijf te werken dat alarmsystemen verkoopt.

22:02 08-MRT-05
WORMERVEER, MARKTPLEIN

Jongen aangehouden voor bedreiging

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Wormerveer aangehouden voor bedreiging van personeel van een supermarkt. De jongen wilde vlak voor sluitingstijd nog even wat flessen inleveren. Omdat de flessenautomaat al door personeel was uitgezet, kon dit niet. De jongen eiste vervolgens dat hij geholpen zou worden en toen dit niet gebeurde bedreigde hij het aanwezige personeel. Uiteindelijk verliet hij al scheldend de winkel en bleef vervolgens met een andere jongen voor het pand staan. Het winkelpersoneel voelde zich hierdoor bedreigd en waarschuwde de politie. De politie heeft de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten.

00:27 09-MRT-05
dfst.a/u bedrijf
PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Inbraak in winkel

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met een speurhond de omgeving van het Leeuwerikplein afgezocht op zoek naar de dader(s) van een inbraak in een winkel. Helaas leverde dat geen verdachte op. Wel werd in de Meeuwstraat een gedeelte van de buit, een aantal flesjes parfum, teruggevonden. Men kwam de zaak binnen door een raam te forceren.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-090305

16:30 08-MRT-05
EDAM, OOSTERWEG

Automobilist stoort zich niet aan verkeersregels

Een onopvallende surveillance met een videoauto leverde een 25-jarige automobilist uit Volendam dinsdagmiddag meerdere boetes op; de man lapte nogal wat verkeersregels aan zijn laars. Allereerst reed hij druk bellend (niet handsfree) en zonder autogordel over de N247. Op de kruising N244 en de Oosterweg zagen de agenten de man vervolgens door rood rijden. Toen de bestuurder eenmaal aan de kant was gezet, leverde een nadere controle op dat hij al sinds 2002 onverzekerd rond reed en dat de auto bovendien niet APK-gekeurd was. De Volendammer kreeg een boete voor het onverzekerd rijden, mobiel bellen en het rijden door rood. Zijn auto werd in beslag genomen.

13:00-17:00 08-MRT-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Twaalf mensen zonder gordel

Het verkeershandhavingsteam heeft dinsdagmiddag tijdens twee gordelcontroles, op de Provincialeweg in Zaandam en Wormerveer, twaalf mensen bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Ook werden drie boetes uitgedeeld voor het rijden door rood, te hard rijden en het niet goed zichtbaar zijn van de kentekenplaat.

00:03 09-MRT-05
LANDSMEER, IJDOORNLAAN

Twee drankrijders

Op de IJdoornlaan in Landsmeer werd woensdag rond middernacht een 43-jarige automobilist uit Den Ilp aangehouden. De man had tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Enkele uren later werd op de Dr Martin Lutherkingstraat in Lansdmeer een 46-jarige bestuurder aangehouden die eveneens te diep in het glaasje had gekeken. De Landsmeerder had twee keer zoveel drank op als toegestaan. Beide drankrijders kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

00:40 09-MRT-05
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244

Onder invloed

Op de Provincialeweg N244 in Purmerend werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 32-jarige inwoner van Purmerend aangehouden. De man zat onder invloed achter het stuur van zijn auto. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

19:00-21:15 08-MRT-05
WATERGANG, JAAGWEG
45 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole in Watergang werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 125 km per uur. Eén op de 25 bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur.


---- --