Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 9 maart 2005

Babyboomers solidair met Maagdenhuisbezetters

De Amsterdamse Stadspartij Amsterdam Anders/De Groenen heeft het initiatief genomen tot het oprichten van een solidariteitscomité ter ondersteuning van de bezetting van het Maagdenhuis. Het Comité Solidaire BabyBoomers verklaart zich solidair met de studenten die vorige week maandag uit protest tegen de plannen van staatssecretaris Rutte het Maagdenhuis bezet hebben. Daarbij werden 141 studenten gearresteerd. Het Maagdenhuis is het administratief centrum van de Universiteit van Amsterdam.

Joost Kircz, deelraadslid van Amsterdam Anders/De Groenen en oprichter van het Comité, maakt zich zorgen over de plannen van staatssecretaris Rutte: We doen niet aan nostalgie, maar reageren als verantwoordelijke burgers op de slechte ontwikkelingen in het onderwijs. Het Comité zal zo nodig geld inzamelen als het tot processen komt voor de Maagdenhuisbezetters. Bovendien wil Amsterdam Anders/De Groenen alle babyboomers oproepen om de solidariteitsverklaring te ondertekenen.

Kenniseconomie vereist gratis onderwijs, medebestuur en democratisering van het hoger onderwijs, zodat studenten zich kunnen ontwikkelen tot mondige en zelfstandige burgers, vindt het Comité. Anders is het slechts een lege huls.

Op de website http://babyboomerssolidair.nl kunnen solidaire babyboomers de verklaring van het Comité mede ondertekenen. De bezetters van het Maagdenhuis hadden als leus: De babyboomers hebben ons bedrogen; het Comité laat zien dat niet alle babyboomers hun idealen hebben opgegeven.

______________________________________



Ingezonden persbericht