Politie Limburg-Zuid

Kerkrade, aangereden fietser breekt ribben

Een 52-jarige inwoonster van Kerkrade is dinsdagmiddag 8 maart '05 omstreeks 16.00 uur gewond geraakt toen ze over de Brugmolenweg fietste en daar werd aangereden door een 37-jarige automobilist uit Kerkrade.

De vrouw werd in het voorbijrijden van de auto geraakt door de buitenspiegel en kwam daardoor ten val. Hierbij liep ze enkele gebroken ribben op. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.

Maastricht, tankstation overvallen

Dinsdagmorgen werd kort na 08.00 uur een overval gepleegd op de medewerkster van een tankstation aan de Scharnerweg in Maastricht. Twee met bivakmutsen gewapende mannen drongen het tankstation binnen en mishandelden daar de medewerkster. Zij dwongen haar om de kassa te openen. Nadat ze daaruit een onbekend geldbedrag hadden weggenomen gingen ze er vandoor.

Margraten, katten mogelijk vergiftigd

Een bewoonster van de Julianalaan in Margraten deed melding bij de politie van het mogelijk vergiftigen van haar twee katten door onbekenden in de buurt. Haar eerste kat werd vorige week dood aangetroffen in de buurt van de woning. De andere kat lag gistermorgen dood onder een geparkeerde auto. Volgens een dierenarts was hier vrijwel zeker sprake van vergiftiging. De politie waarschuwt bezitters van huisdieren in Margraten oplettend te zijn bij het uitlaten en bij het aantreffen van vergiftigd voedsel en dergelijke de gemeente en de politie hiervan in kennis te stellen.

Geleen, inbreker aangehouden

De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.00 uur een 30-jarige man uit Sittard-Geleen betrapt bij een inbraak in een tweedehandse goederenzaak aan de Rijksweg Zuid in Geleen. De man had een ruit van de toegangsdeur vernield om binnen te komen.

Maastricht, mannen aangehouden voor diefstal kunstvoorwerp

In Maastricht zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden wegens diefstal van een kunstvoorwerp uit de stand van een Franse antiquair op de TEFAF kunstbeurs. De twee werden betrapt door personeel van het beveiligingsbedrijf dat door de organisatie van de kunstbeurs is ingehuurd. Ze hadden een ivoren doosje ter waarde van 100.000 euro gestolen. De verdachten zijn afkomstig uit de Balkan en zijn 40 en 46 jaar oud.

Brunssum: aanhouding overval tankstation

Maandag 7 maart is op grond van een getuigenverklaring een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die ervan wordt verdacht zondag 6 maart een tankstation aan de Akerstraat in Brunssum te hebben overvallen. De man is in verzekering gesteld en wordt vandaag aan de officier van justitie voorgeleid.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl