Gemeente Dordrecht


Nieuwe welstandsnota biedt informatie op maat

Sinds 1 januari 2003 is in Nederland de nieuwe Woningwet van kracht. Deze Woningwet verplichtte alle Nederlandse gemeenten tot het opstellen van een welstandsnota. Dordrecht heeft deze verplichting aangegrepen om vooral de inwoners van Dordrecht meer duidelijkheid te geven over de welstandseisen. Daarom heeft de gemeente een welstandsnota op maat gemaakt.

De welstandsnota is tweeledig. Er is een volledige nota voor de welstandscommissie en andere professionele betrokkenen. Voor burgers zijn er informatiemapjes.

Informatie op maat
De welstandsnota biedt burgers informatie op maat. Als zij een bouwaanvraag doen, dan kunnen zij de welstandseisen opvragen. In de Stadswinkel krijgen zij dan een mapje met de informatie die voor hun aanvraag van belang is. Wil men bijvoorbeeld een dakkapel, dan bevat het mapje de criteria voor dakkapellen. Bij grotere bouwplannen, zoals een woonhuis, ontvangt de klant de basiscriteria, de gebiedsgerichte criteria, en als dat van toepassing is, de objectgerichte criteria.

Voor vragen over de nieuwe welstandsnota kan altijd contact worden opgenomen met de secretaris van de welstandscommissie, Dhr. Valk, 078 639 67 63.