Persbericht

Dunlop succesvol in Winter Endurance Kampioenschap

Nieuwegein, 9 maart 2005. Dunlop kijkt terug op een zeer succesvol Winter Endurance Kampioenschap. Dunlop was de belangrijkste bandenleverancier van Team Bleekemolen en de equipe Jan Storm - Duncan Huisman, de teams die samen alle races wonnen. Team Bleekemolen boekte twee dubbelzeges met de Porsches GT3 Cup van het bekende familieteam, Huisman en Storm wonnen drie keer met hun Porsche GT3 RS. Het Winter Endurance Kampioenschap bestaat uit vijf langeafstandsraces van 500 kilometer of vier of vijf uur. Het kampioenschap is erg populair; het startveld varieerde van ruim 40 tot meer dan 60 auto's.

De keuze voor Dunlop beperkte zich niet tot de klasse boven 2.000 cc, de snelste klasse binnen het Winter Endurance Kampioenschap. Een groot deel van het forse startveld koos voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van de Dunlop racebanden. Tijdens de Final 6, de beslissende race van het kampioenschap, wonnen Wilko Becker en Martin van den Brink bijvoorbeeld de klasse tot twee liter met hun Renault Clio op Dunlop-banden. "Het is niet meer dan logisch dat veel equipes voor Dunlop kiezen", vindt Ed van Proosdij, Sales Support Manager van Dunlop. "Dunlop beschikt over veel ervaring in de nationale en internationale autosport en kan op onnoemelijk veel successen terugkijken."

Met ingang van het nieuwe nationale autosportseizoen, dat begint met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort, is Dunlop de exclusieve bandenpartner van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. De naam van de populaire merkencup verwijst naar de Dunlop Sport Maxx, de topsporter binnen het Dunlop-programma waarin de Dunlop-ingenieurs veel race-ervaring hebben verwerkt. Net als vorig jaar rijden de Dutch Supercar Challenge en de SEAT Cupra Cup weer exclusief op Dunlop. Dunlop is ook de bandenleverancier van de BRL Light, de klasse die voortkomt uit de VEGE Series.

Dunlop en de DTM zetten hun succesvolle samenwerking eveneens voort. Dunlop is al sinds het jaar 2000 de enige bandenpartner van de toonaangevende toerwagenserie. De DTM rijdt dit jaar op 26, 27 en 28 augustus op Circuit Park Zandvoort. Dunlop is dit jaar ook weer de bandenleverancier van Racing for Holland, het raceteam van Jan Lammers. Racing for Holland is al zeker van minimaal één startbewijs voor de 24 uren van Le Mans. Lammers won de wereldberoemde race in 1988, achter het stuur van een Jaguar op Dunlop-banden.

Voor meer informatie: www.autosport.nl/dunlop


---

Voor de redactie,