Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


09 maart 2005


Epe - Aanrijding onder invloed van alcohol


Een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn verleende op dinsdag (08-03) rond 21.10 uur geen voorrang aan een 32-jarige automobiliste uit Wenum Wiesel. De aanrijding vond plaats op de kruising Hoofdstraat en Papenstraat. De Apeldoorner bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1,09. Omdat er sprake was van het veroorzaken van een ongeval in combinatie met alcoholgebruik, werd zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt een proces-verbaal op.


Heerde - Verkeersongeval


Op de kruising Flessenbergerweg en Kanaaldijk verleende een 60-jarige automobilist uit
Wapenveld geen voorrang aan een bestuurder van een scooter, een 18-jarige inwoner van Oene. Het ongeval vond plaats op dinsdag (08-03) rond 10.50 uur. De scooterrijder werd met een gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Elburg - Verkeersongeval


Een 22-jarige automobiliste uit Elburg zag bij het linksaf slaan een tegenligger over het hoofd, bestuurd door een 56-jarige man uit Elburg. De aanrijding gebeurde op dinsdag
(08-03) rond 17.45 uur op de kruising Vletstraat en Oostelijke Rondweg. Beide voertuigen
raakten beschadigd.


Ermelo, Nunspeet en Harderwijk - Drankrijders betrapt


Een viertal drankrijders werd afgelopen nacht betrapt bij het rijden onder invloed.


Een 23-jarige automobilist uit Ermelo bleek bij een controle op woensdag (09-03) rond
01.20 uur onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op de Sportlaan te Ermelo. De man blies een promillage van 0,70. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


De politie zag op woensdag (09-03) rond 02.45 uur een 34-jarige automobilist uit Doesburg bellen in de auto op de Varenlaan. De autobetsuurder werd staande gehouden en er werd vervolgens alcoholgebruik geconstateerd. De man blies een promillage van 1,11. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Op woensdag (09-03) werd rond 01.35 uur op de Elspeterweg te Nunspeet alcoholgebruik
geconstateerd bij een 38-jarige automobilist uit Hulshorst. De man blies een promillage van
0,79. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt. Daarnaast kreeg de man nog een boete voor een verlopen APK en twee gladde achterbanden.


Op de Selhorstweg in Harderwijk werd op woensdag (09-03) rond 02.30 uur een 21-jarige
automobiliste gecontroleerd. Ze bleek alcohol te hebben genuttigd en blies een promillage van 0,8. Ze kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.


Wapenveld - auto vernield

Een 31 jarige man uit Wapenveld heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn personenauto. Zijn echtgenote reed dinsdagavond met de personenauto over de Molenweg in Wapenveld. Zij hoorde een klap tegen haar auto, reed door en op de plaats van bestemming zag zij dat de zijkant van de auto beschadigd was omdat er vermoedelijk met een voorwerp tegen de auto gegooid was. Op de straat werden o.a. een blikje en stenen aangetroffen. De wijkagent heeft de aangifte in onderzoek genomen.


EINDE BERICHT


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --