Ingezonden persbericht

Verkoop & distributie Centennium BI woordenboek via Computercollectief

DEN HAAG, 20050309 -- Den Haag, 9 maart 2005. Centennium BI expertisehuis en Computercollectief hebben een overeenkomst gesloten met betrekking tot de distributie en verkoop van het Centennium BI woordenboek. Dankzij deze overeenkomst is het naslagwerk op het gebied van Business Intelligence en Datawarehousing (BI) in de nabije toekomst voor een nog breder publiek toegankelijk.


Tot nu toe werd distributie en verkoop van het BI woordenboek uitsluitend door Centennium zelf geregeld. Door het nu ook via Computercollectief in de markt te zetten kan een breder publiek met het boek kennismaken. Vanaf deze week zal het Centennium BI woordenboek via de webshop en de winkels van Computercollectief verkrijgbaar zijn.

Het Centennium BI woordenboek is gericht op iedereen die met Business Intelligence en Datawarehousing in aanraking komt. Het 175 pagina's tellende naslagwerk op zakformaat (9 X 13 cm) beschrijft meer dan 500 veelgebruikte BI termen en afkortingen in 'gewone mensentaal'. Het boek is geregistreerd onder ISBN 90-809468-1-8 en kost ¤ 8,95 incl. BTW.

"Op dit moment zijn er binnen het BI vakgebied geen Nederlandstalige alternatieven beschikbaar. Deze uitgave is dus een goede aanvulling op ons assortiment", aldus Pieter Oosterhof van Computercollectief. "Het is vanaf het begin de bedoeling geweest een zakboekje te maken, waar iedereen die met BI te maken krijgt iets aan heeft. Wij zijn er trots op dat ons werk nu daadwerkelijk voor die brede doelgroep bereikbaar wordt.", aldus Peter Poharnok, Directeur Centennium.


Over Computercollectief:
Computercollectief houdt zich sinds november 1979 bezig met de verkoop en distributie van computerboeken, software en toebehoren. Naast distributie naar gespecialiseerde computerzaken en opleidingsinstituten in Nederland en België levert Computercollectief ook direct aan bedrijven en particulieren. Het assortiment bestaat uit ca 7.500 titels die het gehele spectrum van computergebruik bestrijken. In oktober 2004 ontving Computercollectief op de Frankfurt Buchmesse de 'EMEA Microsoft Learning Distributer of the year' trofee voor de distributie van Microsoft Press boeken.

Voor meer informatie over Computercollectief zie www.comcol.nl


Over Centennium:
Centennium is sinds februari 2002 gevestigd in Den Haag, aan het Lange Voorhout. Het bedrijf beschikt over ruime kennis van en diepgaande ervaring met vrijwel alle toonaangevende BI-tools en -technieken. Hand in hand met inzicht in methodieken, concepten en vooral de bedrijfsprocessen en -doelstellingen ten behoeve waarvan BI wordt ingezet. Met 28 medewerkers behoort Centennium BI expertisehuis inmiddels tot een van de grotere zelfstandige en onafhankelijke aanbieders van BI expertise in Nederland. In 2005 hoopt het bedrijf door te groeien naar een omvang van minimaal 35 medewerkers.

Voor meer informatie over Centennium zie www.centennium.nl