Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 9 maart 2005

Politie houdt beschonken bestuurder aan

BREDA: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man trok de aandacht van de politie toen hij al slingerend met zijn personenauto over de Emerparklaan reed. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het blies de Bredanaar een waarde van 880 ug/l. De politie nam het rijbewijs in en gaf hem een rijverbod van 12 uur mee naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Ettenaar (24) aangehouden na vernieling gemeentehuis

ETTEN-LEUR: Een 24-jarige inwoner van Etten-Leur is afgelopen nacht op heterdaad aangehouden nadat hij een ruit had vernield van het gemeentehuis aan de Roosendaalseweg. Twee medewerkers van een beveiligingsbedrijf hoorden rond 02:50 uur glasgerinkel. Toen zij op het geluid afgingen zagen zij nog juist de Ettenaar weglopen. Na een korte achtervolging kon het tweetal de man in de kraag vaten en overleveren aan de gewaarschuwde politie.

Verkeersongeval met letsel

BREDA: Bij een verkeersongeval aan de Tramsingel is dinsdagmiddag een 25-jarige inwoner van Breda gewond geraakt. Een 18-jarige automobilist uit Breda reed rond 17:30 uur over de Beekstraat uit de richting van de Dijklaan en verleende geen voorrang aan de 25-jarige fietser. Met een beenfractuur is de fietser opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt een proces-verbaal op van de aanrijding.

Aangehouden winkeldief bedreigd personeel

BREDA: Aan de Karrestraat is dinsdagmiddag een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden, nadat hij op heterdaad betrapt was in een winkel. De man liep rond 14:45 uur met een aantal T-shirts zonder te betalen naar buiten, waardoor het alarm van een detectiepoortje af ging. Hij ging er vervolgens op zijn fiets vandoor achterna gezeten door een verkoper van de winkel. De man kon de verdachte aanhouden en overbrengen naar een ophoudlokaal van de winkel. Daar zag de medewerker in de binnenzak van de Bredanaar een mes zitten. Bijgestaan door enkele collegas werd het mes van de winkeldief afgepakt, waarop deze de verkoper met de dood bedreigde. De verdachte is in verzekering gesteld.

Aangehouden winkeldief

BREDA: Dinsdagavond is in een winkel aan de Moerwijk een 28-jarige inwoner van Bennebroek aangehouden, nadat hij op heterdaad werd betrapt bij de diefstal van enkele flessen parfum. Een beveiligingsman heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Die nam hem mee naar het bureau voor verhoor. Na verhoor werd de man ingesloten omdat hij nog een boete van 115 euro of 2 dagen hechtenis open had staan.

Woninginbraken in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: In Etten-Leur zijn donderdagavond drie woninginbraken gepleegd. De inbraken vonden plaats tussen 18:00 en 23:10 uur. Bij woningen aan de Banakkerstraat, Beatrixpark en Wouter Berthoutlaan werd in alle gevallen een ruit vernield om binnen te komen. De dader is er vandoor gegaan met onder andere geluidsapparatuur en mobiele telefoons. De technische recherche is gevraagd sporenonderzoeken uit te voeren.

Gestolen auto aangetroffen

ZUNDERT / ROOSENDAAL: Dinsdagochtend vond een surveillerende politie bij een volkstuintje in Zundert een auto. De auto was niet afgesloten en de bedrading bleek te zijn doorverbonden. Ongeveer op hetzelfde moment ontdekte de Roosendaalse eigenaar van de auto dat zijn voertuig was gestolen, nadat hij het voertuig maandagavond had geparkeerd aan de Bredaseweg. Toen de man enkele uren later aangifte wilde doen, kon de politie hem verblijden met het nieuws dat zijn auto al was gevonden. De auto werd getakeld en de politie stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt winkeldievegge aan

Dinsdagmiddag heeft de politie van team Etten-Leur een 25-jarige inwoonster van Etten-Leur aangehouden. De vrouw wordt verdacht van een winkeldiefstal op 17 december aan het Van Bergenplein en een drogisterij in het centrum van Rotterdam op 18 november van vorig jaar. In beide gevallen is zij er vandoor gaan met een hoeveelheid cosmetica. Na verhoor is zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

RIJSBERGEN: De politie heeft vanmorgen in Rijsbergen een 21-jarige inwoner van Rijsbergen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 49-jarige huisgenoot van hem. Afgelopen weekend werd zij door de man mishandeld en bedreigd. Woensdagmorgen werd er vanuit de woning gebeld dat het opnieuw niet goed ging tussen de man en zijn huisgenoot. De politie arresteerde de man conform de afspraken met justitie over huiselijk geweld. De Rijsbergenaar is in verzekering gesteld.

Jongens aangehouden voor vernieling autos

STANDDAARBUITEN: Dinsdagavond heeft de politie twee jongens van 14 en 18 jaar uit Standdaarbuiten aangehouden. Het tweetal was door buurtbewoners van de Liedekerkestraat betrapt bij het vernielen van autos. De jongens beschuldigden elkaar van het bekrassen van de autos. Drie autos werden bekrast. De jongens zijn door de politie meegenomen naar politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in auto

ZEVENBERGEN: Dinsdag is aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, welke stond geparkeerd aan de Kreekkant. De dader heeft de rechter portierruit ingeslagen en vervolgens uit de auto het kentekenbewijs, sleutels, CDs en een radio/-cd-speler gestolen.

Politie onderzoekt huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: Woensdag is door een 49-jarige vrouw uit Zevenbergen aangifte gedaan van huiselijk geweld door haar 60-jarige vriend. Met toestemming van het openbaar ministerie is de man uit Zevenbergen woensdagmiddag aangehouden. De man verklaarde de vrouw niet geslagen te hebben, maar deze wel te hebben geduwd. Door de politie wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de verdachte weer heengezonden.

Man aangehouden voor verduistering

ZEVENBERGEN: Op woensdag is door een directeur van een bedrijf aan de Touwslagerij aangifte gedaan van diefstal van onder andere geldbedragen door een medewerker. De eigenaar verdacht een medewerker van hem van de diefstallen. De man, een 38-jarige man uit Zuid-Holland werd vandaag betrapt toen hij opnieuw een geldbedrag wilde verduisteren. Toen de politie hem vandaag aanhield troffen agenten het geldbedrag van 70 euro aan, waarvan de eigenaar de nummers had genoteerd. De verdachte bekende meerdere goederen bij zijn werkgever te hebben gestolen. De verdachte is gehoord en met een dagvaarding heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers