Time : 5:10:51 PM
Date : Wednesday, March 09, 2005
Sender Name: Ovam

Presti 5: afval- en emissiepreventieprogramma

PRESTI 5 - Jaarprogramma 2005: promotietekst

PRESTI 5: neem actie en ontvang subsidie

PRESTI 5, het vijfde preventiestimulerend subsidieprogramma van de Vlaamse overheid, heeft tot doel om afval- en emissiepreventie te promoten bij Vlaamse KMO's. De minister van leefmilieu legt jaarlijks de bepalingen vast waarbinnen de subsidie wordt verleend. Het subsidie-instrument kan zo dynamisch gebruikt worden om in te spelen op een eco-efficiënt bedrijfsbeleid. Door een PRESTI 5-project uit te voeren, produceren bedrijven dus meer waarde met minder milieu-impact. Dit betekent veelal een reductie van de bedrijfskosten en een mogelijk concurrentievoordeel. Economisch en ecologisch verstandig ondernemen gaan zo hand in hand.

Van 1 april tot 30 juni 2005 kan u een subsidieaanvraag indienen voor uw preventieproject. Dit jaar richten we onze actieve promotie specifiek naar volgende sectoren: papier- en kartonsector, grafische sector, chemische nijverheid, kunststof- en rubbernijverheid, metaalsector, machinebouwsector, vervaardiging van minerale producten en van elektrische en elektronische apparatuur, verkoop en reparatie van auto's, gezondheidszorg en wasserijen.
Daarnaast kunnen ook bedrijfsgebonden intermediairs uit andere sectoren, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, milieuverenigingen of socio-culturele groeperingen een projectaanvraag indienen, voor zover dit KMO-gebonden is.

Binnen het jaarprogramma 2005 wordt er geopteerd om te werken rond 'meten is weten', 'preventiemaatregelen en technieken' en 'milieugerichte productontwikkeling'. Deze thema's dienen te worden gegoten in de types 'actieplanning', 'onderzoeksproject' en 'proefproject'.

Nog meer dan vorige jaren wordt gezocht naar projecten die KMO's aanzetten om concrete acties inzake preventie op de werkvloer te verwezenlijken.
De verspreiding van de bereikte resultaten en van de opgedane ervaring rond preventie naar andere KMO's is opnieuw van essentieel belang.

Dien uw preventieproject nu in via Presti 5 en vraag subsidie aan! Voor meer informatie kan u terecht bij het Presti-team op het tel.nr. 015/284 390 of 015/284 551 of via email op presti@ovam.be. U kan er ook terecht om een infomap op te vragen die u begeleidt in de opmaak van uw projectvoorstel.
Op de Presti 5-site kan u alvast een kijkje gaan nemen bij de FAQ's of de lopende projecten binnen andere jaarprogramma's.

09 maart 2005