Crucell N.V.



Galapagos overweegt beursgang

NB: Dit is de Nederlandse vertaling van het persbericht dat Crucell eerder deze ochtend heeft uitgestuurd.

Leiden, 9 maart 2005 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL) maakte vandaag bekend dat Galapagos Genomics N.V. overweegt in 2005 een notering aan de Euronext effectenbeurs aan te vragen. Crucell heeft een belang van 20,8% in Galapagos, een onderneming die mede door Crucell is opgericht en die Crucell's geoctrooieerde PER.C6® productietechnologie gebruikt op het gebied van "functional genomics" (het ontdekken van de functie van genen).

De beursnotering heeft als belangrijkste doel extra middelen te genereren om Galapagos in staat te stellen haar activiteiten verder uit te breiden. Deze activiteiten zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen de bot- en gewrichtsziekten osteoartritis, osteoporose en rheumatoïde artritis. Galapagos heeft reeds succes geboekt met het ontdekken van nieuwe "targets" (aangrijppunt voor een medicijn) voor de ziekte van Alzheimer en voor astma. Voor het astmaprogramma werd kortgeleden een partnerovereenkomst gesloten met GlaxoSmithKline.

"Wij zijn verheugd dat Galapagos deze belangrijke stap overweegt," zei Ronald Brus, CEO van Crucell. "Een beursgang geeft duidelijk aan dat Galapagos grote voortgang heeft gemaakt sinds de oprichting."

Naast haar activiteiten op het gebied van het ontdekken van targets voor medicijn ontwikkeling levert Galapagos tevens technologie die het mogelijk maakt om op grote schaal de functie van genen te testen. Galapagos levert aan toonaangevende farmaceutische en biotechnologische bedrijven en aan de voedingsmiddelen-industrie. Met de technologie van Galapagos is het mogelijk snel nieuwe potentiële geneesmiddelen te identificeren en te valideren. Galapagos heeft op dit moment 63 werknemers, waaronder 15 promovendi. Galapagos is gevestigd in Mechelen (België) en Leiden. Partners zijn onder meer Bayer, Boehringer Ingelheim, Celgene, GSK, Johnson & Johnson, Pfizer, Procter & Gamble, Vertex en Wyeth. Naast Crucell hebben Abingworth Management, AlpInvest Partners, Apax Partners, Burrill & Company, en Tibotec-Virco een belang in Galapagos. Meer informatie over Galapagos kunt u vinden op de website www.glpg.com.

Over Crucell
Crucell N.V. is een biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van vaccins en antistoffen voor de bestrijding van infectieziekten, waaronder Ebola, influenza, malaria, West-Nijl virus en hondsdolheid. Ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf zijn onder andere samenwerkingen met Aventis Pasteur voor griepvaccins, de U.S. National Institutes of Health voor Ebola en malaria vaccins en GlaxoSmithKline (GSK), Walter Reed Army Institute of Research en New York University voor een malaria vaccin. Crucell's producten zijn gebaseerd op zijn innovatieve PER.C6® technologie, welke een veiligere, efficiëntere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten mogelijk maakt. Crucell licenseert zijn PER.C6® technologie voornamelijk op niet-exclusieve basis aan de biofarmaceutische industrie. Licentiehouders en contractproducenten zijn onder andere DSM Biologics, GSK, Centocor/J&J en Merck & Co., Inc. Crucell is gevestigd in Leiden en staat genoteerd op Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on February 27, 2004, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Leonard Kruimer
Chief Financial Officer
Tel. +31-(0)71-524 8722
l.kruimer@crucell.com

Galapagos Genomics N.V.
Mr Onno van de Stolpe
Chief Executive Officer

+32 15 342900
onno@galapagos.be