Politie Zeeland


---

Z-1321-2005 Aanrijding met letsel Terneuzen
Op de N61/Finlandweg heeft gistermorgen een aanrijding plaatsgevonden waarbij diverse betrokkenen klaagden over pijn in de nek.
Een personenauto met drie inzittenden, die werd bestuurd door een19-jarige automobiliste uit Terneuzen, reed voornoemde kruising over, maar zag niet dat er achter een vrachtwagen nog een personenauto vandaan kwam. Deze personenauto, die bestuurd werd door een 40-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, reed vol in de flank van de auto van de 19-jarige. Beide bestuursters zijn naar het ziekenhuis vervoerd en werden aan hun nek onderzocht.

O-1322-2005 Hennepkwekerij Sint Annaland
De politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een aangetroffen hennepkwekerij in een gedeelte van een loods aan de Nieuwlandseweg.
Daar werd vanmorgen rond 09.00 uur een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In totaal zijn er 2240 planten in beslag genomen. Er werden 3 mannen aangehouden, een 49-jarige Hagenees, een 43-jarige Rotterdammer en een 62-jarige Rotterdammer. De planten, evenals de apparatuur die gebruikt werd ten behoeve van de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld en worden nog verhoord.

Z-1323-2005 Inbraak in bedrijf Terneuzen
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak in de Bellamystraat in Terneuzen.
Daar werd afgelopen nacht ingebroken. De dader(s) hebben zich de toegang tot het pand verschaft door een raam te forceren. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

W-1324-2005 Vernieling rolluik
Vannacht is in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen een rolluik van een pand vernield.
Een schadebedrag is niet bekend.

O-1325-2005 Vernieling auto's/diefstal uit auto's Oosterscheldebekken
Vanmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur werden ruiten van de auto van een 56-jarige Goesenaar bekrast.
De auto stond geparkeerd in de Adenauerstede in Goes. Een schadebedrag is nog niet bekend. Ook werd, tussen maandagmiddag 16.30 uur en vanmorgen 10.30 uur, in een geparkeerde auto ingebroken. De auto stond in de Kastanjestraat in Goes en uit de auto werd geluidsapparatuur weggehaald. Tussen gisteravond 20.30 uur en vanmorgen 06.15 uur werd eveneens ingebroken in een geparkeerde auto. Deze stond geparkeerd aan de Olmenstraat in Goes. Uit de auto werd geluidsapparatuur weggenomen. Een schadebedrag is niet bekend.

Z-1326-2005 Aanrijding Terneuzen
Op de Mr. F.J.Haarmanweg in Terneuzen heeft vanmiddag rond 13.30 uur een kop-staart aanrijding plaatsgevonden.
Een 31-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed over voornoemde weg en zag niet dat zijn voorganger, een 42-jarige vrouw uit dezelfde gemeente, moest remmen, waardoor hij achterop haar bumper reed. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is, na onderzoek, weer huiswaarts gegaan, zij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan de aanrijding.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.