3 e persbericht van woensdag 9 maart 2005

Eindhoven 09-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Illegale werknemer aangehouden

Woensdag heeft de Vreemdelingenpolitie samen met de Arbeidsinspectie een controle uitgevoerd in een cafetaria aan de Marconilaan. Daar werd door de politie een 34 -jarige man uit Turkije aangehouden omdat hij illegaal in Nederland was. Een tweede man wist zich aan zijn aanhouding te onttrekken en vluchtte. De 34-jarige man is in vreemdelingen bewaring gesteld in afwachting van zijn uitzetting naar Turkije.

Eindhoven: Verkeersongeval

Een 21-jarige bromfietser uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 15.40 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meerenakkerweg. Hij sloeg links af met zijn brommer en gaf geen vrije doorgang aan een uit tegengestelde richting komende auto die rechtdoor wilde. De auto werd bestuurd door een 58-jarige Veldhovenaar. De bromfietser is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een dronken automobilist is woensdag rond 18.50 uur op de Antoon Coolenlaan achterop een andere auto gebotst. De bestuurder die de aanrijding veroorzaakte was dronken. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,95 vast. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Er raakte bij de aanrijding niemand gewond.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Woensdagmiddag heeft de politie verkeerscontroles gehouden in de Tarwelaan, de Veluwelaan, de Fakkellaan en de Eerste Lieve de Keylaan. Er zijn zeventien automobilisten bekeurd die ter plaatse te hard reden. Een bromfietser kreeg een bon, omdat hij geen helm droeg en een automobilist kreeg een verbaal omdat de APK van zijn auto verlopen was.

Helmond: Verkeersongeval

Een vrouw van 81 is woensdagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt toen ze werd aangereden door een fietser op de Noord Koninginnewal. De vrouw stak met haar fiets aan de hand de weg over. Op het fietspad werd ze geraakt door een 17-jarige fietser uit Helmond. De vrouw kwam ten val en brak haar heup. Ze naar een ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Aanhanger gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Draaiboomstraat in Veldhoven een aanhanger gestolen. De aanhanger stond voor een woning en was niet afgesloten.

Budel-Schoot: Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 16.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Grootschoterweg in Budel-Schoot. Er zijn 61 bekeuringen uitgeschreven. De snelste overtreder reed 81 km/u. Ter plaatse is 50 km/u de maximum snelheid.