NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Heerenveen

Zebra opent internationaal distributiecentrum in Heerenveen

Verplaatsing EMEA-distributie verbetert dienstverlening

9 maart 2005

Zebra Technologies, wereldwijde specialist in barcoding en smart-labelprinting, verplaatst haar distributiecentrum voor EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) van Engeland naar de Gemeente Heerenveen. De partners van Zebra mogen hiermee een snellere responstijd verwachten voor zowel productorders als reparaties.

Het huidige distributiecentrum in het Engelse Preston blijft bestaan, maar wordt aanvullend op de nieuwe vestiging in Heerenveen. Naast de aansturing van de EMEA-distributie, komt in Heerenveen een tweede reparatiedienst voor de klanten op het Europese vasteland.

In de keuze voor Heerenveen werd Zebra bijgestaan door de Gemeente Heerenveen zelf en het Commissariaat voor Buitenlandse Investeringen in Nederland (CBIN/NFIA) in samenwerking met de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland). Peter de Jonge, Burgemeester van Heerenveen: "Met de vestiging van het distributiecentrum van Zebra op het bedrijventerrein De Kavels wordt de vertegenwoordiging van de transport- en distributiesector in Heerenveen verder uitgebreid. Zebra heeft als internationaal georiënteerd bedrijf vele afnemers over de gehele wereld en geeft hiermee een positieve stimulans aan de economie in de regio Heerenveen. Bovendien is het een positieve stap voor Nederland als distributieland."

Rod Rodericks, Managing Director bij Zebra: "De meeste partners zitten op het vasteland en het is dan ook logisch om de distributie daar te centreren. Dankzij Heerenveen's centrale ligging kunnen we onze afnemers sneller en effectiever bedienen. Het behoud van het magazijn in Preston verzekert onze UK partners van het vertrouwde serviceniveau."

Zebra betrekt het voormalige gebouw van Xerox dat in totaal 10.000 m2 beslaat: 5000 m2 kantoorruimte en 5000 m2 distributiecentrum. De komst van Zebra levert in totaal 36 arbeidsplaatsen op. Dit getal kan, gezien de groeimogelijkheden, in de toekomst nog groter worden.

Over Zebra Technologies
Zebra Technologies (Nasdaq: ZBRA) is leverancier van innovatieve en betrouwbare on-demand printoplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties in meer dan 100 landen wereldwijd. De thermal barcode- en labelprinters en kaartprinters kunnen worden gebruikt in diverse applicaties, die resulteren in verbeterde veiligheid, hogere productiviteit, hogere kwaliteit, lagere kosten en verbeterde klantenservice. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Zebra-printers en de installed base bedraagt bijna vier miljoen printers, inclusief RFID printer/encoder en draadloze mobiele oplossingen. Zebra Technologies levert daarnaast ook software, connectivity-oplossingen en etiketten en folies. Kijk op www.zebra.com voor meer informatie.