Politie Zeeland


---

O-1343-2005 Mishandeling Goes
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een mishandeling die vanmiddag is gepleegd bij een bushalte aan de Bergweg in Goes.
Twee meisjes, waaronder het meisje dat later mishandeld werd, stonden, rond 15.10 uur vanmiddag, bij een bushalte te wachten. Zij praatten wat met elkaar en op dat moment kwam er een fietsster naar hen toe en vroeg wat de meisjes over haar hadden gezegd. Zij dacht dat zij werd uitgescholden. Dat bleek niet waar te zijn en het meisje fietste weer weg. Even later kwam zij echter terug naar de bushalte met medeneming van acht vriendinnen. Zij knepen een van de wachtende meisjes, een 16-jarige uit de gemeente Noord Beveland, direct bij haar keel en schopten haar tegen de benen. Ook werd het meisje geslagen. Zij hield een schaafwond over aan de mishandeling. De mishandeling stopte, omdat de bus eraan kwam en het meisje snel ingestapt is.

W-1344-2005 Jonge zeehond aangetroffen
Op de Westkapelsezeedijk, nabij overgang Erica, is vanmiddag een jonge grijze zeehond aangetroffen.
De zeehond is vermoedelijk tussen de 5 en de 6 weken geleden geboren en is vermagerd en heeft een verhoogde temperatuur. Hij is mogelijk afkomstig uit een kolonie die in de "Voordelta" huist. Op dit moment is de zeehond onderweg naar zeehondencreche Pieterburen, hij wordt daar naartoe gebracht door de politie, in samenwerking met E.H.B.Z.-team Pieterburen/Zuid-West. De zeehond krijgt ook een naam. Al naar gelang het geslacht van de zeehond krijgt hij/zij de naam Lisa of Joap.

O-1345-2005 Aanrijding met lichtgewonde Colijnsplaat
Omstreeks 16.30 uur vanmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Eerste Deltaweg in Colijnsplaat.
Een 63-jarige fietser uit Zierikzee reed over genoemde weg in de richting van de Zeelandbrug. Op dat moment sloeg een 59-jarige Goese automobilist rechtsaf de Noordlangeweg op en de fietser zag dit compleet over het hoofd en reed tegen de zijkant van de auto aan. Hierdoor kwam hij ten val en liep een kleine hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden.

O-1346-2005 Aanrijding Wissenkerke
Op de Oostwestweg in Wissenkerke heeft vanmiddag rond 17.15 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 44-jarige automobiliste uit de gemeente Noord Beveland wilde de kruising met de N255 oversteken en wachtte netjes op het voorgaande verkeer. Vervolgens reed zij de kruising verder op, maar zag hierbij een 35-jarige Middelburgse automobilist over het hoofd. Deze kwam voor haar van rechts. De vrouw botste tegen de achterzijde van de auto van de Middelburger. Deze maakte een zwaai en sloeg over de kop. De auto kwam vervolgens ongeveer 100 meter verder, op zijn dak, tot stilstand. Er vielen geen gewonden bij deze aanrijding. Beide auto's raakten beschadigd.

W-1347-2005 Getuigen gezocht van aanrijding
Vanmiddag rond 13.15 uur parkeerde een 75-jarige automobilist uit de gemeente Veere zijn auto aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg, in de parkeergarage van een supermarkt.
Toen hij rond 15.15 uur weer bij zijn auto terug kwam bleek deze te zijn aangereden door een onbekende. Mochten er getuigen zijn van deze, mogelijk parkeerschade, worden zij verzocht zich te melden bij, of bellen met, de politie in Middelburg.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland