Ingezonden persbericht


seminar voor financiële managers

10 MAART: PERFORMANCE MANAGEMENT SEMINAR

Gary Cokins, de autoriteit op het gebied van geavanceerd kostenmanagement, komt naar Nederland om over Performance Management te spreken

Huizen, 11 februari 2005 ­ SAS organiseert in samenwerking met mediapartner CFO Magazine op donderdag 10 maart een interactief seminar: `Performance Management, Making It Work'. Hoofdspreker is Gary Cokins, die wereldwijd bekend staat als dé deskundige op het gebied van Performance Management.

Uit een onderzoek onder 300 CFO's, blijkt dat van de CFO wordt verwacht dat hij de strategische koers voor de onderneming uitzet. Performance Management is daartoe van groot belang omdat daarmee een bedrijfsstrategie in meetbare acties kan worden omgezet en de effecten van de acties zichtbaar worden in de gehele organisatie.

Programma en doelgroep
Tijdens het interactieve seminar zal Gary Cokins ingaan op onderwerpen als Activity Based Management (ABM) en Balanced Scorecard. Ook zal Cokins voorbeelden geven hoe de theorie is om te zetten naar de praktijk.

Het seminar is bedoeld voor CFO's, financieel directeuren, controllers, algemeen management, CIO's, IT-directeuren, inkoop en marketingmanagers.

Gary Cokins
Gary Cokins staat wereldwijd bekend als de autoriteit op het gebied van geavanceerd kostenmanagement en prestatieverhogende systemen. Gary Cokins deed zijn kennis en ervaring op bij Deloitte & Touche, KPMG Peat Marwick en EDS. Cokins heeft diverse boeken geschreven, waaronder `ABC Manager's Primer' (1992), `Activity-Based Cost Management, Making it Work' (1996), `Activity-Based Cost Management, An Executives Guide' (2001), `Activity-Based Cost Management in Government' (2001) en `Performance Management, Finding the Missing Pieces' (2004).

Informatie
Het seminar vindt op donderdag 10 maart plaats in het NH Hotel in Naarden. Inschrijven voor het kosteloze seminar kan via www.sas.com/nl/cokins. Alle deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van Gary Cokins nieuwste boek.

SAS / PublieksWerk 1/2

Over SAS
SAS levert een nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS-oplossingen worden gebruikt door meer dan 40.000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500 bedrijven, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken waarmee bedrijven kunnen laten groeien. SAS is uniek in de volledige integratie van data warehousing en analytische en traditionele BI- toepassingen zodat grote hoeveelheden gegevens worden getransformeerd tot werkelijke informatie. Sinds drie decennia levert SAS zijn mondiaal opererende klanten The Power to Know. Meer informatie is te vinden op www.sas.com.

Meer informatie voor de redactie:
SAS Institute B.V.
Hussein Ibrahim
t : (035) 699 69 47
e: hussein.ibrahim@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t : (020) 486 21 39
e : marije@publiekswerk.nl

SAS / PublieksWerk 2/2


---- --