Gemeente Delft

Doorgaand autoverkeer geweerd op Buitenwatersloot

Als de raad het voorstel van het college overneemt, wordt doorgaand autoverkeer op de Buitenwatersloot vanaf mei geweerd door middel van een poller. De maatregel is bedoeld om de verkeersveiligheid voor fietsers te vergroten en de overlast door te snel rijdend autoverkeer te verminderen. In 1998 genomen maatregelen hebben de veiligheid onvoldoende doen toenemen. Sinds 1993 wijzen buurtbewoners op de verkeersonveilige situatie. De poller komt in het gedeelte tussen het viaduct van de Provinciale weg en de fietsbrug. Op 10 maart behandelt de raadscommissie het voorstel.

Autoverkeer dat de Buitenwatersloot vanuit Den Hoorn als sluiproute gebruikt en doorgaand verkeer vanuit Delft richting Den Hoorn vormen de oorzaak van de onveilige situatie. Momenteel is 86% van het totale verkeer op de Buitenwatersloot, doorgaand verkeer richting Den Hoorn. De hoeveelheid autoverkeer en te hoge snelheden veroorzaken gevaarlijke situaties voor (jeugdige) fietsers. Tevens zorgt dit verkeer voor geluidsoverlast voor omwonenden.

Gezien de hoeveelheid fietsers op de Buitenwatersloot is bij het kiezen van een oplossing gelet op de fietsvriendelijkheid. Een poller is wat dat betreft een betere oplossing dan het aanleggen van een bussluis. Ook de politie geeft de voorkeur aan een poller als afsluiting.

Voor nadere informatie
Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015-2602782)