Gemeente Utrecht

Bewoners van 55 jaar en ouder in de wijk Lunetten bepalen ouderenbeleid

Op 10 maart van 20.00 tot 21.30 uur vindt een startbijeenkomst 'ouderenproof' plaats in De Musketon in Lunetten. 55-Plussers uit de wijk worden opgeroepen om mee te denken over hoe het anders of beter zou kunnen in Lunetten met het oog op de vergrijzing van de wijk. Wijkwethouder Spekman zal het startsein geven voor het project 'ouderenproof'.

Onze samenleving vergrijst. Het is belangrijk om nu te kijken hoe een wijk op het gebied van wonen en voorzieningen beter kan worden toegerust op de aankomende groep ouderen. Dus prettig ouder worden in de eigen wijk, de wijk 'ouderenproof' maken. Het is belangrijk dat 55-plussers het ouderenbeleid daadwerkelijk mee kunnen bepalen. Zij zijn immers bij uitstek deskundig over hun eigen woon- en leefomgeving.

De provincie, de gemeente, het Centraal Orgaan Bonden voor Ouderen (COSBO), welzijnorganisatie Portes, het Bewonersoverleg Lunetten (BOL) en het wijkbureau Zuid hebben de handen in elkaar geslagen om het project 'Ouderenproof' in de wijk Lunetten te starten. Deze partijen worden hierbij ondersteund door Schakels (Provinciaal Bureau voor welzijn en zorg).

Op 10 maart vindt een startbijeenkomst plaats van 20.00 tot 21.30 uur in De Musketon in Lunetten. Wijkwethouder Hans Spekman geeft de aftrap. Alle 55-plussers uit de wijk zijn uitgenodigd om mee te praten over het prettig ouder worden in Lunetten.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich opgeven voor een groep die een bepaald thema onderzoekt. De thema's zijn wonen en woonomgeving, en welzijn en dienstverlening. Een themagroep komt zes tot acht keer bij elkaar in de periode april tot september. In het najaar worden alle bevindingen en aanbevelingen aangeboden aan de 55-plussers, de gemeente, zorginstellingen, woningcorporaties en andere voor ouderen belangrijke instanties. Ook zal een groep voor blijvende aandacht bij de instanties zorgen.

Noot voor de media:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marianne Coopmans, beleidsadviseur doelgroepen/seniorenhuisvesting, telefoon (030) 286 46 86.