Gemeente Boxmeer


Content omlijsting Content omlijsting

Informatiebijeenkomst projectplan Overloonsche Vlak

De gemeente Boxmeer houdt op donderdag 10 maart 2005 een informatiebijeenkomst over het projectplan voor het Overloonsche Vlak. Dit gebied maakt deel uit van het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Overloon. Het LOG Overloon wordt globaal begrensd door de Oploseweg, Rieterdreef, Vredepeelweg en Crooijmansweg. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeenschapshuis van Overloon (14 Oktoberplein 2) en begint om 20.00 uur.

Reconstructieplan Peel en Maas
Op 22 april a.s. stellen Provinciale Staten het Reconstructieplan Peel en Maas vast. Gedurende lange periode hebben onder leiding van de provincie Noord-Brabant maatschappelijke organisaties en overheden gewerkt aan een toekomstvisie voor het Brabantse buitengebied. Deze visie moet leiden tot het oplossen van ruimtelijke- en milieuknelpunten en moet tegelijk een stimulans geven aan de ontwikkeling van onder meer natuur, landbouw en recreatie. Ook in de gemeente Boxmeer heeft dit geleid tot een kaart waarop is aangegeven welke ontwikkelingen in het buitengebied de ruimte krijgen.

Doorontwikkeling intensieve veehouderij
De gemeente Boxmeer wil zich niet alleen beperken tot het opstellen van plannen, maar wil ook actief aan de slag om de verschillende doelstellingen te realiseren. Eén van de doelstellingen is het oplossen van knelpunten die worden veroorzaakt door de intensieve veehouderij en het tegelijkertijd bieden van ontwikkelingsruimte aan deze sector, zodat ondernemers duurzaam de toekomst in kunnen. In het Reconstructieplan zijn daarom gebieden aangewezen waar de intensieve veehouderij kan doorontwikkelen, de zogenaamde
landbouwontwikkelingsgebieden.

Overloonsche Vlak
Samen met belanghebbenden en partners, waaronder de ZLTO, wil de gemeente invulling geven aan de landbouwontwikkelingsgebieden. Het eerste gebied waarmee gestart wordt is het Overloonsche Vlak. De gemeente heeft het Ontwikkelbureau Intensieve Veehouderij (OBIV) opdracht gegeven een projectplan op te stellen.

Voor wie is de bijeenkomst?
De informatiebijeenkomst is bedoeld voor de bewoners van het betreffende gebied en overige geïnteresseerden uit de gemeente Boxmeer. Tijdens de bijeenkomst geeft de heer Timmers, directeur van het Ontwikkelbureau Intensieve Veehouderij (OBIV), uitleg over het projectplan. Wethouder van den Brand is tijdens deze avond ook aanwezig. Na afloop bestaat er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.