Gemeente Terneuzen

Persbericht 09-03-2005

Informatieavond verkeersmaatregelen Othenepolder

Op donderdag 10 maart vindt om 19.30 uur in het stadhuis in Terneuzen een informatieavond plaats over de verkeersmaatregelen in Othenepolder.

De wijk Othenepolder in Terneuzen heeft te maken met een relatief hoog percentage doorgaand verkeer. Met name in de spitsperioden worden wegen (met als functie woonstraat/wijkontsluiting) in de wijk benut als doorgaande route. Voor de aanleg van de nieuwe brug bij Othene was de doorgaande route in de wijk via de Toermalijnsingel en de Vrijheidslaan. Na opening van de brug is de doorgaande route ook via de Parelmoerboog, de verhoging van deze verkeersintensiteit is uiteraard niet gewenst en ongepast in een woonwijk.

Om een oplossing te bieden zijn zowel voor als na opening van de brug verkeerstellingen uitgevoerd. Hierdoor is goed inzicht verkregen in zowel de aantallen voertuigen als wel in de route die deze voertuigen gebruiken. Op basis van deze cijfers is er een voorstel uitgewerkt om de verkeersveiligheid in de wijk op korte termijn te verbeteren.

Dit voorstel wordt op de informatieavond toegelicht evenals de zoektocht naar een oplossing om in de toekomst daadwerkelijk het doorgaande verkeer in de wijk tot een minimum te beperken.

Noot aan de redactie:
U bent van harte uitgenodigd

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Bernadette van Riet
Telefoonnummer: 0115 455 522

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl | disclaimer | copyright