Gemeente Halderberge


Gemeente Halderberge verkoopt aandelen OKEM B.V. aan Regeling CAIW (17 december 2004)

De Gemeente Halderberge verkoopt haar 100% aandelenbezit in kabelexploitant OKEM B.V. te Oudenbosch aan Regeling CAIW te Naaldwijk (gemeente Westland).

OKEM B.V. exploiteert het kabelnetwerk in de kern Oudenbosch van de Gemeente Halderberge en levert diensten aan ruim 5.000 rtv-abonnees en 750 kabelinternetters. CAIW (www.caiw.nl) verzorgt de exploitatie van kabelnetwerken in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn en een deel van de gemeente Den Haag.

Daarnaast levert CAIW kabelinternetdiensten in een groot aantal andere gemeenten. CAIW bedient daarbij ruim 80.000 rtv- en bijna 60.000 kabelinternetabonnees.

De Gemeente Halderberge meent in CAIW een bedrijf te hebben gevonden dat de continuïteit van de dienstverlening aan de abonnees in Oudenbosch kan waarborgen en daarbij haar financiële belang en de belangen van de abonnees in balans te hebben gehouden.

Zij ziet de overgang van de exploitatie naar CAIW met vertrouwen tegemoet. De betrokken partijen zijn tevreden over het verloop van de onderhandelingen, die in kort tijdsbestek hebben plaatsgevonden.

De ondertekening van het contract vond plaats op vrijdag 17 december 2004. De heren Van Vliet en Osterloh tekenen de overeenkomst

Wat betekent dit voor de abonnees van OKEM? In 2005 zal CAIW de directie over OKEM gaan voeren en de activiteiten van OKEM in die van CAIW integreren. Het kabelnet in Oudenbosch zal geschikt worden gemaakt voor aansluiting op de overige kabelnetwerken en internetvoorzieningen van CAIW. Daarna zal een basispakket met 40 radiozenders en ongeveer 42 TV-zenders in Oudenbosch worden doorgegeven. Tevens komt dan de digitale televisiedienst (DTV) en de internettelefoniedienst van CAIW (VolP-First) voor de huidige abonnees van OKEM beschikbaar. Kabelinternet zal door CAIW in verschillende varianten worden aangeboden, beginnend met het basispakket van 16,90 per maand. De klant van CAIWAY Internet kan dan met snelheden van 0,5 Mbit/s tot 6 Mbit/s (voor 46,90 per maand met het superpakket) het internet op.

Het tarief voor de basis radio- en tv-dienst wordt de komende jaren gehandhaafd op het huidige tarief van OKEM ( 13,95 incl. BTW per maand).

Op grond van een bij CAIW bestaande regeling krijgen abonnees van OKEM aan wie de onroerendzaakbelasting (OZB) wordt kwijtgescholden, eveneens kwijtschelding van het bedrag van het basiskabelabonnement. Alle abonnees van OKEM ontvangen na de overname een brochure van CAIW met uitgebreide informatie over de nieuwe mogelijkheden van het kabelnet.
Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 07/03/2005