Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht 10-03-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 9 maart van 13.30 uur tot 14.40 uur een verkeerscontrole op de Oranje Nassaulaan gehouden.

Van 650 voertuigen werd de snelheid vastgelegd. 27 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 71 km/u. Tevens werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Agressieve automobilist

ZEIST Op woensdag 9 maart werd een agressieve automobilist aangehouden.

Rond 16.30 uur schreef een parkeercontroleur een bon uit voor een op de Steijnlaan geparkeerde auto. De eigenaar van de auto, een 28-jarige man uit Zeist, kwam daarop naar haar toe. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de Zeister zich steeds meer opwond. Vervolgens sloeg hij met kracht met een vuist op een hand van de controleur, waardoor het bonnenboekje uit haar handen viel. Daarop gaf de controleur de verdachte te kennen dat hij was aangehouden, maar de verdachte liep weg.

Gewaarschuwde politiemensen hielden de verdachte op de Steijnlaan aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 9 maart van 11.00 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole op de Panweg gehouden.

Daarbij werden in totaal twintig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor een te hoge snelheid (4), niet dragen van de autogordel (6) en het niet tonen van het rij- en/of kentekenbewijs (2).