Friesland Coberco Dairy Foods

10 maart 2005

Kaas met minder vet voor het hele gezin

Frico Halfvoller, kaas uit halfvolle melk

Frico Cheese introduceert een nieuwe kaas: Frico Halfvoller. Frico Halfvoller is een smaakvolle en betaalbare kaas die gemaakt wordt van halfvolle melk en daardoor 40% minder vet bevat. De consument weet dat evenwichtig eten heel belangrijk is en wordt zich steeds meer bewust van het vetgehalte in kaas. Frico wil dan ook kaas met minder vet toegankelijk maken voor dagelijks gebruik door het hele gezin.

Met Frico Halfvoller breidt Frico haar assortiment van kaas verder uit. Door dit veelzijdige aanbod wordt de consument in de gelegenheid gesteld om een verantwoorde keus te maken welke past in een gezond voedingspatroon.

Het assortiment van Frico Halfvoller bestaat uit vier voorverpakte varianten. Plakken in een 175 grams verpakking en platte stukken in een 450 grams verpakking in de leeftijden jong/belegen en belegen. De introductie zal in april starten en worden ondersteund in de media en op de winkelvloer.

Frico Cheese is een werkmaatschappij van Friesland Foods, met een netto-omzet van 1.137 miljoen euro en 2.018 medewerkers. Frico Cheese richt zich op de ontwikkeling, productie, veredeling, marketing en verkoop van een breed assortiment traditionele kazen, zoals Gouda en Edam en speciaalkazen als Frico Slankie, Frico Cheez'it, Frico Cantenaar en Frico Kernhem.


---
_____________