Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (10/03)

BREDA, 10 maart 2005

Man aangehouden na moeilijkheden met NS-personeel

BREDA- Een 19 jarige inwoner uit Tilburg kreeg het gisteravond rond 21.40 uur aan de stok met NS-personeel toen hij op het Bredase station zijn plaatsbewijs niet wilde tonen. Er ontstond een woordenwisseling, die ontaardde in een handgemeen. De te hulp geroepen politie heeft de Tilburger aangehouden, omdat hij een van de NS-leden had geslagen, nadat hij eerst het station was uitgezet.

Ruim 15% geparkeerde autos voer voor dieven

BREDA- Bij een gisteravond gehouden preventieve controle hoe eigenaren hun autos veilig achterlaten heeft de politie bij de 370 gecontroleerde autos er 56 aangetroffen, die niet waren afgesloten of waarin waardevolle goederen lagen. De controles werden als steekproef gehouden in Bavel, in de wijk IJpelaar in Breda en in delen van Ulvenhout. De politie probeerde aan de hand van het kenteken de eigenaren onmiddellijk van het risico op de hoogte te stellen. Ook een computer en een laptop werden bij deze controle weer op de achterbank aangetroffen. Vergeten, haast en nonchalance waren de veel gehoorde reacties.

Politie arresteert verdachte woninginbraak

ETTEN-LEUR- De politie heeft een 18 jarige Bredanaar aangehouden, die ervan wordt verdacht te hebben ingebroken in een woning in de wijk Etten-Leur Noord. Bij de woninginbraak die eind september 2004 werd gepleegd maakte de dader onder andere een computer en een duikpak buit. Aan de hand van rechercheonderzoek wist de politie de verdachte op te sporen. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Mini graafmachine weggenomen van bouwterrein

BREDA- Vanaf een bouwterrein aan de Neerloopweg in Breda is vannacht een zogenaamde Bobkat een minigraafmachine weggenomen. Werknemers ontdekten vanmorgen dat het hekwerk rond het bouwterrein was geforceerd. De waarde van de machine is niet bekend.

Auteur: Rien van Kuik