Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Veiligheid van winkel checken op internet
10-03-2005
Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ontwikkelt veiligheidsscan

Hoe veilig is mijn winkel? Welke voorzorgsmaatregelen kan ik zelf nemen om criminaliteit zoveel mogelijk te voorkomen? Veel winkeliers worstelen met dit soort vragen. Met de veiligheidsscan van het HBD krijgen zij snel en eenvoudig inzicht in de veiligheidssituatie in hun eigen winkel én hoe ze die kunnen verbeteren. De scan is te vinden op internet:
www.stopwinkelcriminaliteit.nl, onder het kopje "zelf aan de gang".

De veiligheidsscan bestaat uit een vragenlijst en een lijst met maatregelen. De vragen hebben betrekking op overvallen, inbraken, winkeldiefstal, ramkraken, overlastsituaties in de winkel, interne criminaliteit, vandalisme, criminaliteit als gevolg van calamiteiten, gijzeling, afpersing. Afhankelijk van de antwoorden, krijgt de detaillist vervolgens een overzicht op maat van de organisatorische, bouwkundige en (elektro)technische maatregelen die hij kan nemen om zijn zaak veiliger te maken. Zo kunnen detaillisten zoveel mogelijk voorkomen dat een bepaald incident zich voordoet.

Toegang tot scan beveiligd
Het invullen van de veiligheidsscan gebeurt via de site www.stopwinkelcriminaliteit.nl, onder het kopje âzelf aan de gangâ. De toegangsprocedure is extra beveiligd om te voorkomen dat bedrijfsgevoelige informatie bij de verkeerde personen terechtkomt. De geïnteresseerde detaillist meldt zich eerst aan met naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mailadres en inschrijfnummer bij de KvK. Dan vindt controle plaats van deze gegevens om te zien of het inderdaad om een detaillist gaat. Vervolgens wordt per e-mail een gebruikernaam en wachtwoord toegekend.

Bij het opstellen van de veiligheidsscan werkten het HBD en de brancheverenigingen voor juweliers (NJU) en videotheken (NVDO) met elkaar samen. Juweliers hebben namelijk al langer ervaring met het nemen van extra veiligheidsmaatregelen. Videotheken krijgen juist steeds vaker te maken met criminaliteit.
De scan is inmiddels ook bruikbaar gemaakt voor ondernemers uit andere branches.

Ga direct naar de scan >>>

Volgende... Er zijn 30 gerelateerde artikelen Eerste pagina >> Laatste pagina
> 1. Veiligheid van winkel checken op internet 2. Verlichtingsbranche in de schijnwerpers
3. Vernieuwde campagne âVolg je neus naar de warme bakkerâ maakt optimaal gebruik van media
4. Aantal etnische ondernemers in detailhandel fors toegenomen 5. Volop kansen voor samenwerking in de bloemendetailhandel 6. Meer regie en vernieuwing gewenst bij ontwikkeling woonboulevards
7. Piraterij leidt tot omzetdaling bij meer dan de helft van de videotheken
8. HBD scriptieprijzen uitgereikt
9. âSmaak van vakmanschapâ is rode draad op 5e Dag van de warme bakker
10. Mannen geven meer geld uit aan verzorgingsproducten 11. Speciaalzaak favoriet bij aankoop televisie
---