TomTom PLUS maakt navigatie persoonlijk

Nieuwe diensten bieden TomTom-gebruikers downloads en actuele informatie

Amsterdam, 10 maart 2005 - TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, introduceert TomTom PLUS, een gepersonaliseerd navigatiedienstenpakket voor de gehele reeks nieuwe TomTom-producten: TomTom GO 700, TomTom GO 500, TomTom GO 300, TomTom MOBILE 5, TomTom NAVIGATOR 5 en TomTom RIDER.

Deze nieuwe, eenvoudig te gebruiken diensten komen de veiligheid ten goede en vergroten het navigatiegemak. Gebruikers van TomTom PLUS kunnen onder meer actuele informatie over weer en verkeer krijgen en hun navigatiesysteem voorzien van nieuwe stemmen, wegenkaarten en Points of Interest.

"TomTom PLUS zal de manier veranderen waarom mensen navigatie gebruiken", zegt Harold Goddijn, chief executive officer van TomTom. "Het is voor het eerst dat zo'n compleet en makkelijk te gebruiken pakket navigatiediensten voor consumenten beschikbaar is. Met TomTom PLUS is navigatie nog leuker, veiliger en persoonlijker. Voor toegang tot TomTom PLUS hebben gebruikers naast een TomTom-apparaat alleen een mobiele telefoon met Bluetooth plus GPRS abonnement nodig. Alle content en alle diensten worden via Bluetooth direct op het apparaat afgeleverd, zodat gebruikers meteen kunnen beschikken over verkeers- en weerinformatie. Ook kunnen zij nieuwe stemmen en kaarten downloaden."

Weer & verkeer
Gebruikers van TomTom PLUS hebben razendsnel toegang tot betrouwbare en uitgebreide actuele verkeersinformatie in elf landen. Verkeersongelukken, files, wegomleggingen: de TomTom-gebruiker weet het als eerste. De verkeersdienst van TomTom PLUS is volledig geïntegreerd met de TomTom navigatieproducten en biedt een scherpe kijk op de huidige verkeerssituatie. Vóórdat aan de reis wordt begonnen, wordt een schatting gemaakt van de eventuele vertraging en worden suggesties gegeven voor alternatieve routes. Ook de weersverwachtingen en het actuele weer worden desgewenst doorgegeven, zodat weggebruikers gevaarlijke weerssituaties kunnen vermijden.

De actuele weers- en verkeersinformatie van TomTom PLUS ligt binnen handbereik voor iedereen met een nieuw TomTom systeem met Bluetooth - zoals de TomTom GO serie - en een mobiele telefoon met Bluetooth- en GPRS-functionaliteit. Gebruikers van TomTom MOBILE 5 ontvangen de TomTom PLUS verkeers- en weerinformatie direct op hun mobiele telefoon.

TomTom stelt een uitgebreide database beschikbaar met locaties van snelheidscamera's, om zo een steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid. De locaties zijn zorgvuldig gecontroleerd door TomTom en geïntegreerd in het navigatiebeeld van TomTom-systemen. De automobilist krijgt een waarschuwing als hij een snelheidscamera nadert, niet alleen in Nederland maar ook in België en Groot-Brittannië.

Routepunten en prettige stemmen
Er waren voor TomTom gebruikers al duizenden routepunten beschikbaar: tankstations, parkeergelegenheden, restaurants, hotels en dergelijke. TomTom PLUS maakt het nu mogelijk om de automobilist te waarschuwen als hij een door hem aangegeven routepunt nadert. Zo hoeft hij bijvoorbeeld nooit meer een tankstation te missen. De routepunten zijn nu ook te downloaden en dragen bij aan een individueel navigatiesysteem.

Datzelfde geldt voor de vele beschikbare stemmen, die bij alle navigatiebehoeften passen. Of het nu gaat om indruk maken, de nodige variatie of een beetje warmte: TomTom PLUS maakt het mogelijk. Er is nu keuze uit stemmen in drie talen (Engels, Nederlands en Duits) Binnenkort komen er meer bij en kan de automobilist zelfs toegesproken worden door beroemdheden en tekenfilmfiguren...

Weekendje weg? Eerst naar de TomTom PLUS portal.
De voorbereidingen voor een weekendje naar een willekeurige Europese stad zijn nu makkelijker dan ooit, zelfs als er van het land van bestemming geen kaart voorhanden is. De TomTom gebruiker hoeft, voordat hij vertrekt, alleen naar de TomTom PLUS portal te gaan, de regio te selecteren en een stadskaart naar keuze te downloaden. Maar het kan natuurlijk ook met behulp van een mobiele telefoon met Bluetooth en GPRS.

De TomTom PLUS portal is bereikbaar via de algemene website, www.tomtom.com. Naast stadskaarten is er nog veel meer extra content voor TomTom navigatiesystemen te downloaden. Maar er is ook een gemeenschappelijk gedeelte waarop onder andere reiservaringen, foto's en routepunten gedeeld kunnen worden met andere TomTom gebruikers.

Gratis evaluatie
Iedere klant die één van de nieuwe TomTom producten koopt, kan 30 dagen lang de diensten gratis proberen. Deze test kan direct vanaf het TomTom-apparaat geactiveerd worden via een Bluetooth-telefoon met GPRS.

Prijzen en beschikbaarheid
Vanaf half april 2005 zullen de nieuwe TomTom-producten in de winkel liggen. Vanaf dan zullen ook de diensten van TomTom PLUS beschikbaar zijn, via www.tomtom.com. Iedere dienst kan apart worden aangeschaft, maar er zullen ook diverse pakketten verkrijgbaar zijn. De prijzen zullen binnenkort bekend worden gemaakt.