Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 maart 2005

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf parkeerplaats

Enschede

Op donderdagnacht 10 maart omstreeks 00.30 uur deed een 22-jarige Lossernaar aangifte van diefstal van zijn auto, een blauwe Mazda 626 Sedan met het kenteken DV-JT-29. De auto werd op woensdag 9 maart tussen 09.00 en 23.30 uur weggenomen van het P&R terrein aan de Zuiderval. (05-029121)

Inbraak in vishandel

Grote hoeveelheden haring weggenomen

Enschede

Op dinsdagmorgen deed de eigenaar van een vishandel aan de Ribbelerbrinkstraat in Enschede aangifte van een inbraak. Tussen dinsdagavond 8 maart 20.00 uur en woensdagochtend 9 maart 06.00 uur vond de diefstal plaats. Nadat een slot van de voordeur was geforceerd werd toegang verkregen tot het pand. Uit de koelcel werden 500 stuks haring weggenomen. Daarnaast zijn meerdere potten met mosselen, haring en augurken, maar ook vier beelden, zeemannen voorstellende, weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-028763)

Meisje bestolen

Jongen grijpt geld uit handen van meisje

Enschede

Op woensdag 9 maart werd namens een 9-jarige meisje uit Enschede aangifte gedaan van diefstal van geld. Het meisje was op dinsdag 8 maart omstreeks 14.00 uur met haar 4-jarig zusje op weg naar de viskraam op de Stroinkslanden om een visje te halen. Zij had daarvoor een bankbiljet van 5 euro in haar hand. Ze staken vanaf de Bokhorstlanden de oversteekplaats over en liepen in de richting van de parkeerplaats bij het winkelcentrum. Op het pad door de gemeentetuin kwam haar een jongen tegemoet fietsen. De jongen stapte af en griste haar het bankbiljet uit haar hand. Daarna fietste de jongen weer weg in de richting van de Bokhorstlanden. De beide zusjes kwamen volledig overstuur thuis. Ze gaf het volgende signalement: jongen, ongeveer 16 jaar oud, 1.60m lang, lichtblond kort haar. Hij droeg een zwarte muts, blauwe broek, groene trui en blauwe jas met witte strepen. Op zijn rug droeg hij een blauwe rugtas met daarin schoolboeken. Hij reed op een donkerblauwe mountainbike herenfiets. (05-029011)

Gewapende overval

Twee verdachten aangehouden

Enschede

Op woensdag 9 maart werd omstreeks 16.50 uur een gewapende overval gemeld op een buschauffeur van Connexion op de buslus aan Het Stroink in Enschede. De 55-jarige Oldenzaalse chauffeur stond met zijn bus bij de buslus te wachten en had op dat moment geen passagiers in de bus. Er kwamen twee knapen de bus in en dwongen hem onder bedreiging van een pistool zijn geld af te geven. De chauffeur was behoorlijk onder de indruk en gaf zijn portefeuille aan hen af. Daarna vertrokken de twee knapen en renden in de richting van de Holtwiklanden weg. De politie zette het gebied onmiddellijk af en hield een zoektocht. In de omgeving van de Smalenbroeksweg trof de politie de twee verdachten aan. Het betreffen een 14-jarige Oldenzaler en een 17-jarige Enschedeër. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten. De politie kamde de omgeving uit, trof daar meerdere goederen met betrekking tot de overval aan en nam deze voor onderzoek in beslag. Een vervolgonderzoek wordt ingesteld. (05-029018)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op woensdag 9 maart hield de politie verkeerscontroles op de Wethouder Beversstraat, Kuipersdijk en BW ter Kuilestraat in Enschede. Daarbij werden in totaal 67 bekeuringen uitgeschreven. Bromfietsers:
13x te veel vermogen
1x geen goede remmen
1x verlichting afwijkende kleur 1x niet dragen helm
1x niet verzekerd
1x rijden op fietspad

Fietsers:
2x negeren rood verkeerslicht

Voetgangers:
3x negeren rood verkeerslicht

Automobilisten:
20x niet dragen autogordel
7x negeren voor verkeerslicht 3x niet handsfree bellen
4x geen rijbewijs kunnen tonen 9x technische gebreken
1x niet kunnen legitimeren

Automobilisten in de fout

Politie controleert op verkeersgevaarlijk rijgedrag

Enschede

Op woensdag 9 maart controleerde de politie van 07.15 tot 08.15 uur op de kruising Schukkinkweg - Oostweg in Enschede. Voor het verkeer over de Schukkinkweg geldt voor verkeer uit beide richtingen een verbod om links af te slaan. In genoemde tijd werden 22 overtreders hiervan gesignaleerd en bekeurd. Zij zullen een schikking van 45 euro tegemoet kunnen zien. (05-029191)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --