Gemeente Zwolle

Meerjaren woningbouwprogramma vastgesteld

Het college van B&W heeft het meerjarenprogramma woningbouw voor 2005 t/m 2009 vastgesteld. Dit programma is een actualisering van de in de voorafgaande twee jaren verschenen woningbouwprogramma's.


1
Het meerjaren woningbouwprogramma gaat in op de doelstellingen en ambities op het gebied van woningbouw in Zwolle. Het geeft weer hoe het staat met het halen van de doelstellingen en welke maatregelen eventueel nodig zijn. In het meerjarenwoningbouw programma worden de woningbouwproductie voor de komende vijf jaar en de realisatiemogelijkheden aangegeven. Ook is de differentiatie (naar prijs, type, eigendom, inbreiding/uitbreiding en woonmilieus) in beeld gebracht en wordt ingegaan op bijzondere doelgroepen.

Uit het meerjaren woningbouwprogramma blijkt dat de woningbouwproductie in 2004 boven verwachting is geweest. De uitdaging voor de komende jaren is het vasthouden van deze lijn en uit te komen op een woningbouwproductie van gemiddeld tussen 800 en 1.000 woningen per jaar. De doelstelling van
4.450 woningen tot en met 2009 wordt haalbaar geacht. Ook de differentiatie naar prijs en eigendom loopt nog in de pas met de eerder gestelde doelen.


---