Lekstroom 11.30 uur

Utrecht 12-03-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gewapende overval

HOUTEN Vrijdagochtend hebben twee onbekende personen onder bedreiging van een mes een steekwapen aan het Plein geprobeerd te overvallen. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 06.00 uur hebben twee onbekende personen gepoogd twee medewerkers van de supermarkt te overvallen toen deze de zaak wilden openen. De medewerkers werden hierbij bedreigd met een steekwapen en een van hen, een 34-jarige man uit Houten, is zelfs in zijn nek gesneden. De verdachten werden echter tijdens de overval gestoord en zijn zonder buit weggevlucht. De politie is op zoek naar getuigen die vrijdagochtend iets in de omgeving van de supermarkt en het Plein hebben gezien. Ook worden getuigen die in de afgelopen weken iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de supermarkt, verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844.

Gevaar door vermiste medicijnen

HOUTEN In verband met vermiste medicijnen verzoekt de politie bij het aantreffen van de medicijnen, deze op het politiebureau af te geven. Een deel van de vermiste medicijnen zijn teruggevonden in de omgeving van het fietspad bij de Halsterveld en de Gruttoweide. Er ontbreken nog vier doosjes met Calbam Azetine. Dit zijn medicijnen voor epilepsie en vormen een gevaar voor de gezondheid als deze worden ingenomen. Tevens worden doosjes Temazepam en Diazepam, slaapmedicatie, vermist. Vinders worden verzocht de medicijnen op het politiebureau af te geven.

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie omstreeks 02.30 uur een 30-jarige man uit Lopik aangehouden op de Aleida van Culemborgstraat in verband met rijden onder invloed. De man blies op het bureau 610 ug/l. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.