Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 12 maart 2005

Politie onderzoekt diefstal bij 89-jarige Tilburgse vrouw

TILBURG De politie onderzoek een diefstal door middel van babbeltruc bij een 89-jarige Tilburgse vrouw die aan de Molenbochtstraat in Tilburg woont. Zij werd vrijdagmiddag rond vier uur door een nog onbekende man en vrouw bestolen van 150 euro en een bankpas.

Gistermiddag rond vier uur laat de 89-jarige Tilburgse haar 76-jarige vriendin binnen en als zij samen in de keuken aan tafel zitten staat er plotseling een onbekende vrouw in de woning. Vermoedelijk is zij de woning binnen kunnen komen omdat de vriendin van de Tilburgse vrouw de voordeur niet goed afsloot. Zij doet voorkomen een kennis van de buurvrouw te zijn. Korte tijd later wordt er bij de Tilburgse vrouw aangebeld en staat er een man voor deur, die binnengelaten wordt. Het is helder dat de onbekende man en vrouw bij elkaar horen. Hoewel aangeefster en haar vriendin allerlei geluiden uit de woonkamer horen komen slaan ze daar geen acht op. Later, gisteravond rond halfnegen, ontdekt de Tilburgse vrouw dat er uit en kistje in haar woonkamer 150 euro en een bankpas zijn gestolen.

Preventietips

Het komt helaas vaker voor dat vooral oudere mensen op deze wijze worden bestolen. Er is echter een eenvoudige manier om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Dat is het aanbrengen van een kierstandhouder, die aan de binnenzijde van deuren worden aangebracht. Een kierstandhouder maakt het mogelijk de deur te openen en contact te hebben met de bezoeker, alleen de deur gaat maar op een kier open. Pas als de bewoner overtuigd is van de goede bedoelingen kan men het bezoek binnen laten.

Politie controleert in kader convenant de Veilige School

TILBURG Gisteren, vrijdag 11 maart, hebben agenten in het kader van het convenant de Veilige School een controle gehouden in het ROC aan de Apenijnenweg en het Koning Willem II collega aan de Tatraweg. In totaal controleerde de politie in het Willem II college de kluisjes van 48 leerlingen. Bij een 18-jarige leerling uit Tilburg werden softdrugs aangetroffen. De Tilburgse jongen deed hiervan afstand en de drugs zijn vernietigd. Bij het ROC was alles in orde.

Politiecontroles leveren 70 bekeuringen op

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg West hebben vrijdagmiddag op een aantal locaties in hun teamgebed verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden 70 weggebruikers bekeurd.

Winkelcentrum Heyhoef

Bij het winkelcentrum Heyhoef heeft dit politieteam al vaker projectmatig gecontroleerd op het parkeergedrag van bezoekers van dit winkelcentrum. Vrijdagmiddag bleek eens te meer dat bezoekers van dit winkelcentrum hardleers zijn als het gaat om hun parkeergedrag. De controles vinden plaats naar aanleiding van klachten van winkeliers en bewoners. Ook hulpdiensten zoals GGD en Brandweer ondervinden hinder van het chaotische parkeergedrag. Er werden vrijdagmiddag 34 bekeuringen voor fout parkeren uitgeschreven.

Kruising Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg

Het politieteam Tilburg West controleert strikt op het op deze kruising geldende verbod afslaan. Ook hier zijn de verkeersdeelnemers hardleers. Vrijdagmiddag kregen hier 33 weggebruikers een bon.

En passant kregen drie weggebruikers een bekeuring voor het niet dragen van helm en gordel. Een automobilist ging op de bon omdat deze niet handsfree zat te telefoneren.

Surveillerende agenten pakken stelende meisjes op

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben surveillerende agenten vrijdagavond om vijf over halfacht twee meisjes uit Oisterwijk aangehouden. Die liepen met een terrasstoel over de Spoorlaan in Tilburg die ze hadden weggehaald bij een ijssalon aan de Spoorlaan. De meisjes zijn 15 en 16 jaar oud. Zij werden aan hun ouders overgedragen en via het buro HALT wordt er naar een passende straf voor de dievegges gezocht.

Agenten pakken inbreker die zich in kast verstopte

TILBURG Gisteravond om tien over halfnegen hebben agenten in een school aan de Apenijnenweg in Tilburg een 19-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in deze school. De man had zich in een kast verstopt. De Bredanaar is ingesloten en in verzekering gesteld.

Gisteravond om tien over acht kreeg de politie de melding van een beveiligingsbeambte van de school. Die sist de gewaarschuwde agenten te vertellen dat hij meerdere alarmmeldingen op verschillende locaties in de school had gekregen. Samen met de agenten wordt de school doorzocht. In een kantoorruimte vlakbij de computerruimte was een bewegingssensor van de muur getrokken en in het computerlokaal vonden de agenten twee vuilniszakken met een scanner en pc onderdelen. In een kast in de bibliotheek van de school had de inbreker zich verstopt. De aangetroffen goederen zijn door de agenten in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt speler op na mishandeling basketbal scheidsrechter

TILBURG De politie is met het opnemen van een uitgebreide aangifte een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 26-jarige basketbal scheidsrechter. Deze scheidsrechter, een 27-jaruge man uit Den Bosch, werd gisteravond tijdens de kampioenswedstrijd tussen Pendragon uit Tilburg en Springfield uit Berlicum, die gehouden werd in een zaal aan de Academielaan in Tilburg door een speler van de Tilburgse vereniging mishandeld. De Tilburgse speler gaf de scheidsrechter een vuistslag in het gezicht. Hierdoor liep de Bossche referee een kapotte boven- en onderlip op. Vermoedelijk heeft de Bosschenaar aan de mishandeling ook een gebroken kaak overgehouden. Spelers van de Tilburgse vereniging hebben de scheidsrechter voor medische hulp naar het
TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. Het gaat om een 22-jarige man uit Tilburg. Pogingen om de man gisteren aan te houden hadden geen succes. Na toestemming van de Officier van Justitie te Breda konden agenten vandaag, zaterdag 12 maart, de verdachte in zijn woning aanhouden.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG Aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om elf uur een 48-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. Dat deden de agenten nadat bleek dat de man met te veel drank op zijn auto bestuurde. In het politiebureau blies de Oisterwijker iets meer dan
1.35 promille. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van zes uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken illegale vreemdeling op

TILBURG Aan de Arent van s Gravesandestraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor halftwaalf een 35-jarige man aangehouden, nadat bleek dat hij als ongewenst vreemdeling gesignaleerd stond. De man viel door de man toen hij met zijn auto in verboden richting reed. De man is ingesloten op grond van de Vreemdelingenwetgeving.

Politie investeert in overlast jeugd

GOIRLE De Tilburgse politieteams investeren veel mankracht en tijd in het bestrijden van de overlast die door de jeugd wordt veroorzaakt. Ook aan de Hovel in Goirle. Vannacht om kwart voor één ging daar een hangjongere op de bon omdat hij de omgeving liet meegenieten van de luide muziek die hij met zijn autoradio veroorzaakte.

Agenten pakken Tilburger op met harddrugs

TILBURG Vannacht om kwart voor één hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 61-jaruige man uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de man met zijn auto op de kruising van de Spoorlaan en de Noordhoekring door het rode licht rijden. Als de agenten de auto van de man langs de kant van de weg zetten is de Tilburger zenuwachtig. Niet voor niets want in zijn auto vinden de agenten harddrugs en loten voor een zogenaamde zwarte lotto. De man is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet op de Kansspelen en de Opiumwet. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken inbrekers

OISTERWIJK Vannacht om tien voor halftwee hebben agenten aan Hoog Heukelom in Oisterwijk een 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot aangehouden. De jongen, die zich bij de aanhouding hevig verzette wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan het
Pannenschuurplein in Oisterwijk. De buit van deze inbraak, drie flatscreens en een personal computer had hij bij de aanhouding bij zich. De inbreker is in verzekering gesteld en ingesloten. Zijn medeverdachte die vannacht nog wist te ontkomen meldde zich vanmorgen bij de politie. De inbrekers zijn in verzekering gesteld en ingesloten.

Rond kwart over één vannacht kreeg de politie de melding dat er door twee mannen werd ingebroken in een bedrijf aan het Pannenschuurplein in deze plaats. De inbrekers hadden bij dit bedrijf met een steen een ruit ingegooid. Na de inbraak waren ze op hun bromfiets weggereden in de richting van Heukelom. Op Hoog Heukelom konden agenten de daders klemrijden en één van de inbrekers aanhouden. De tweede inbreker, een 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot, meldde zich vanmorgen om vijf voor halfzes waarop hij werd aangehouden.

Vannacht werd een uitgebreide aangifte opgenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger gooit man van balkon van flat

TILBURG Vannacht om tien voor twee hebben agenten aan de Tongerlose Hoefstraat in Tilburg een 38-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling. Vannacht rond vijf voor halftwee gooide hij aan de Jupiterstraat in Tilburg een 40-jarige huisgenoot van het balkon van hun flat op de tweede verdieping. Het slachtoffer liep hierbij hersenletsel op en werd opgenomen in het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Rond vijf voor halftwee vannacht kreeg de politie de melding van deze mishandeling. De beide huisgenoten hadden met enkele kennissen bier gedronken en op een gegeven moment zegt de verdachte tegen het slachtoffer dat hij hem over het balkon van hun flatwoning gooit en voegt direct de daad bij het woord.

Onmiddellijk werden politie en ambulancedienst gebeld. De verdachte vluchtte aanvankelijk weg maar kon om tien voor twee worden opgepakt aan de Tongerlose Hoefstraat. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten.

Cameratoezicht verraadt fietsendief

TILBURG Vannacht om vijf over halfvier hebben agenten aan de Hoogvensestraat in Tilburg een 20-hjarige man uit Goirle aangehouden. Via het cameratoezicht was te zien dat de Goirlenaar aan het Piusplein drie pogingen nodig had om een fiets te stelen. Bij de vierde fiets lukt het wel en zag men de man met de fiets hard weg lopen. Aan de hand van het signalement van de fietsendief konden agenten van het biketeam de man oppakken. Bij zijn aanhouding verzette de Goirlenaar zich hevig. Verder beledigde en bedreigde hij de agenten.

Agenten pakken mannen op na openlijke geweldpleging

TILBURG Vannacht, even voor vier uur, hebben agenten aan de Bosscheweg in Tilburg drie mannen aangehouden. Het zijn een 27-jarige inwoner van Kaatsheuvel en een 18-jarige man uit Sprang-Capelle en een 21-jarige man uit Waalwijk . Zij worden verdacht van een openlijke geweldpleging bij de parkeergarage Tivoli aan de Spoorlaan in Tilburg. Een 23-jarige man uit Haaften werd hierbij geslagen en geschopt.

Bij de parkeergarage Tivoli aan de Spoorlaan vroeg het slachtoffer aan één van de latere verdachte of hij geld kon wisselen. Als er een briefje van 20 euro gewisseld wordt komt er de tweede verdachte erbij staan die geld eist van de vriend van de man uit Haaften. Als die daaraan niet voldoet krijgt deze ineens klappen. Ik schop je dood, wordt er door een van de later aangehouden verdachten geroepen.

Als agenten van het biketeam ter plekke verschijnen rijden de verdachten met hoge snelheid weg, maar aan de hand van het kenteken dat de agenten noteerden, konden de geweldplegers korte tijd later op de Bosscheweg worden aangehouden.

De politie heeft vannacht van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen. De verdachten zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt vandalen op

TILBURG Achter de heuvel hebben agenten vannacht om tien voor halfvijf een 22-jarige man uit Drunen aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij vandalisme. De man schopte tegen een reclamebord. Met een proces-verbaal op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG Aan de Heuvelring in Tilburg hielden agenten vannacht om vijf voor halfvijf een 23-jarige man uit Tilburg aan. Op aanwijzing van een getuige hielden de agenten de man aan. Hij had een ruit bij een horecagelegenheid vernield.

Auteur: Carel Bouman