Politie Zeeland


---


W-1373-2005 Automobilist rijdt door na aanrijding

In zijn woonplaats is vrijdagavond rond 22.30 uur een 53-jarige Vlissinger aangehouden.
De man was eerder die avond rond 22.00 uur op de kruising Nieuwlandseweg/Oude Dijk met zijn auto tegen de auto van een 23-jarige automobilist uit Middelburg gereden en daarna doorgereden. De 23-jarige automobilist belde de politie en reed vervolgens achter de Vlissinger aan. Bij zijn aanhouding op de Bloemenlaan rook de adem van de Vlissingse automobilist naar alcohol waarop een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en kreeg een rijverbod van 3 uur.Tevens werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Beide auto's hadden lichte schade opgelopen.


O-1374-2005 Inbraakpoging in woning

In een woning aan de J. van Brabantstraat in 's Heer Hendrikskinderen is tussen vrijdag 21.15 uur en zaterdagmorgen 08.30 uur geprobeerd in te breken.
Braakschade is onbekend.


W-1375-2005 Autoband lekgestoken

Op het Molenwater in Middelburg is vrijdag tussen 19.45 uur en 22.45 uur een band lekgestoken van een geparkeerde personenauto.
Schade bedraagt enkele tientallen euro's.


W-1376-2005 Automobilist rijdt tegen boom

Op de Mariekerkseweg te Grijpskerke is zaterdagmiddag rond 14.00 uur een 19-jarige automobilist uit de gemeente Veere tegen een boom gereden.
Vermoedelijk wilde hij iets pakken wat op de grond was gevallen en lette hierdoor even niet op de weg. Vervolgens reed hij de rechterberm in, gaf een ruk aan zijn stuur en kwam aan de linkerzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. De 19-jarige bestuurder is met onbekende verwondingen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, zijn auto is geheel vernield.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.