Gemeente Sluis


PERSBERICHT - 8 maart 2005

Winnaar Sluise voorronde Groot Nederlands Dictee naar Brussel

Marc de Smit uit Philippine, winnaar in de categorie specialisten van de Sluise voorronde van het Groot Nederlands Dictee, neemt op 12 maart a.s. deel aan de Nationale Finale in het Vlaams Parlement te Brussel. Hij behoort tot de besten in deze categorie van de meer dan zestig voorrondes die op 19 februari jl. in de Benelux plaatsvonden. Namens het college van Burgemeester en Wethouders van Sluis neemt wethouder Leentfaar (tweede in de categorie liefhebbers tijdens de voorronde in Sluis) deel aan de finale bij de prominenten.

Freddy Storm uit Maldegem, winnaar in de categorie liefhebbers op 19 februari jl. in Sluis, kwam net iets te kort voor Brussel. Hij eindigde op gelijke hoogte als een andere kandidaat uit de voorrondes. De voorschriften bepalen dat bij gelijkstand de persoon die in de proef als eerste een fout heeft gemaakt, afvalt. Dit is helaas het geval bij Freddy Storm. Andere deelnemers van de Sluise voorronde komen niet voor Brussel in aanmerking.

Bert Wille, directeur Europaschool Zuidzande, zal als corrector aan de finale deelnemen. Ook Jan Scheele, inwoner van Nieuwvliet, zal waarschijnlijk als corrector deelnemen.

De Nationale Finale vindt plaats op zaterdag 12 maart a.s. in het Vlaams Parlement te Brussel. Om 10.00 uur starten de jongeren en om 13.00 uur, is het de beurt aan de volwassenen. De dag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een prijsuitreiking en een receptie.

Noot voor de pers:
U wordt van harte uitgenodigd de finale van het Groot Nederlands Dictee in het Vlaams Parlement te Brussel kosteloos bij te wonen. U kunt zich bij de hoofdingang van het Vlaams Parlement melden en daar ontvangt u een persmap + badge waarmee toegang verkregen wordt.

Voor nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis:
Samira de Kievit, tel. 0117 457 124, vanuit België 0031 117 457 124 Sonja Matena, tel. 0117 457 123, vanuit België 0031 117 457 123