Ingezonden persbericht

Leiden, 13 maart 2005

Nederlandse dierenasielen winnen MSM-prijs

LEIDEN - Vijf dierenasielen uit Drachten, Kampen, Leiden, Zandvoort en Zwolle hebben de MSM-prijs gewonnen. De Moyra Stava-Morena Stichting beloonde de inzet van elk van deze asielen zaterdag 12 maart met 2500 euro en een kristallen beeld van een kat. De MSM-stichting reikt de prijs jaarlijks uit aan een organisatie die zich hard maakt voor dierenwelzijn.

De winnaars van de MSM-prijs in 2005 zijn:
- Stichting Dierenasiel "De Swinge" te Drachten;
- Stichting Dierenopvangcentrum Edo Hammers te Kampen;
- Streek-Dierentehuis Leiden "Stevenshage" te Leiden;
- Stichting Beheer Dierentehuizen Kennemerland te Zandvoort;
- Stichting Zwols Dierenasiel te Zwolle.

De MSM-stichting koos voor deze vijf asielen, omdat ze in 2004 het keurmerk van de Raad voor de Erkenning van Dierenopvangcentra Dierenbescherming (REDD) ontvingen. ,,De asielen doen het allemaal goed met een rapportcijfer van rond een zeven. Maar voor deze certificering hebben ze aan zoveel kwaliteitseisen moeten voldoen, dat is toch zeker een acht of negen waard'', verklaarde voorzitter F.A.M. Hoevenaars van de MSM-stichting zaterdag in het gebouw van Stevenshage in Leiden.

Wilhelmina Wijckerheld Bisdom, die in de vorige eeuw als zangeres optrad onder de naam Moyra Stava-Morena, richtte de gelijknamige stichting op om dierenbescherming te ondersteunen. Na haar overlijden in 1990 ging haar hele vermogen naar de stichting. Het bestuur besloot de weldoenster jaarlijks te herdenken met de uitreiking van de MSM-prijs rond haar geboortedag (26 februari).

---



Ingezonden persbericht