Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 13 maart 2005

Uitgaansleven Bredase binnenstad

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was er in de Bredase binnenstad veel uitgaanspubliek op de been. Omstreeks middernacht werd er bij de politie melding gemaakt van problemen bij de pinautomaat op de Nieuwstraat. Een 20-jarige man uit Oirschot, die redelijk onder invloed van alcohol verkeerde, wilde geld opnemen, toen hij door drie mannen werd benaderd. Eén van hen deelde een vuistslag in zijn gezicht uit. Hierop is het slachtoffer de Visserstraat ingevlucht. Omdat donderdagnacht ook in het Valkenberg een beschonken binnenstadbezoeker was beroofd door drie daders, heeft de politie de beide locaties gedurende de rest van de nacht extra in de gaten gehouden. Enkele personen, die getuige waren geweest van een aanrijding met doorrijding op de Haven, meldden zich bij de politie met de gegevens van de doorrijder en de gedupeerde partij. De politie zal actie ondernemen in de richting van de eigenaar van het beschadigde voertuig.

In de loop van de nacht werden in totaal zes personen aangehouden. Een 30-jarige Belg was zó dronken dat hij om 1.45 uur aan de Vismarktstraat onder het toeziend oog van tientallen personen enkele malen ronddraaide om zijn lengteas, terwijl hij stond te plassen. De politie heeft de man zowel voor wildplassen als voor schennispleging aangehouden. Hij is met twee bekeuringen op zak naar huis gestuurd. Een 18-jarige Bredanaar schold omstreeks 2.00 uur op de Reigerstraat zonder enige aanleiding met luide stem een politieman uit. Hij is aangehouden en om 5.30 uur met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.
Een 18-jarige man uit s Gravendeel wilde omstreeks 3.00 uur absoluut niet luisteren naar de politie, die hem verzocht weg te gaan uit een portiek aan de Havermarkt. Hij is meegenomen naar het bureau en om 5.30 uur met een proces verbaal weer naar huis gestuurd. Twee bezoekers van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat werden door personeel betrapt op het bezit van harddrugs. Beide verdachten, een 18-jarige man uit Rucphen die in het bezit was van een gebruikershoeveelheid cocaine en een 31-jarige inwoner van Etten-Leur, die in het bezit was van een gebruikershoeveelheid XTC, zijn ter plaatse voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie en met een schikkingsvoorstel weer op vrije voeten gesteld.
Een 17-jarige jongeman uit Breda werd omstreeks 4.15 uur door de politie aangehouden, omdat hij kort tevoren aan de luifel van een horecagelegenheid aan de Reigerstraat was gaan hangen. Hierdoor raakte de luifel beschadigd.
In totaal werden 4 binnenstadbezoekers bekeurd voor wildplassen (waaronder de eerder genoemde 30-jarige Belg), kreeg een taxichauffeur een bekeuring voor het rijden binnen het voetgangersdomein en kunnen 18 automobilisten een bekeuring tegemoet zien voor diverse vormen van foutparkeren.

Burenruzie loopt uit op vernieling

BREDA: De politie werd zaterdagavond omstreeks 23.00 uur verzocht om assistentie op de Biehoeve. Een boze 36-jarige buurman was verhaal gaan halen bij zijn buren over geconstateerde geluidsoverlast en had zijn woorden kracht bijgezet door met een wapenstok een ruit in te slaan. De man maakte zich zorgen, omdat zijn jonge kinderen niet konden slapen door een feestje bij de buren. In deze woning had men echter getracht zo veel mogelijk rekening te houden met de eventuele geluidsoverlast. De 36-jarige Bredanaar is door de politie meegenomen naar het bureau en zondagmorgen omstreeks 9.45 uur weer op vrije voeten gesteld. De wapenstok is door de politie in beslag genomen.

Politie sleept uit voorzorg trailer weg

BAARLE NASSAU: De politie trof in de nacht van zaterdag op zondag in Baarle Nassau een trailer, waarin zich een shovel bevond. De politie vertrouwde de zaak niet helemaal en hield er rekening mee dat de shovel wellicht was gestolen. Omdat de politie er echter op dat moment niet in slaagde meer gegevens over de shovel te verkrijgen, is het voertuig voor alle zekerheid getakeld.

Auteur: Manon Ostendorf